«Η Ώρα της Φύσης στην Πεντέλη» – Τριήμερο περιβαλλοντικών δράσεων
Κοινωνία

«Η Ώρα της Φύσης στην Πεντέλη» – Τριήμερο περιβαλλοντικών δράσεων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Πεντέλης πραγματοποιεί σειρά δράσεων για το τριήμερο 5-7 Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

Παρασκευή 5 Ιουνίου

  • Καθαρισμός Ρεματιάς Παλαιάς Πεντέλης και εγκαταστάσεων Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης.

Σάββατο 6 Ιουνίου:

  • Φύτευση λουλουδιών στις πλατείες. Ο Δήμος Πεντέλης μας προσκαλεί να ομορφύνουμε τις πλατείες μας με λουλούδια και ποώδη καλλωπιστικά φυτά. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις πλατείες Νέας Πεντέλης και Αγίας Τριάδας Πεντέλης. Σημείο Συνάντησης, πλατεία Νέας Πεντέλης, στις 10:00
  • Απογευματινή πεζοπορία & ηλιοβασίλεμα στο Πεντελικό βουνό. Ο Δήμος Πεντέλης μας προσκαλεί σε μια πεζοπορία δωρεάν για όλες/ους, με αποκορύφωμα το ηλιοβασίλεμα με θέα την Αθήνα και τον Πειραιά. Για τη συμμετοχή στην πεζοπορία χρειάζεται, αν και δωρεάν, να γίνει εγγραφή ώστε να διασφαλιστούν η ποιότητα της δραστηριότητας και κυρίως οι αποστάσεις! Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα. Εγγραφές στο https://penteli.gov.gr/aitisipezoporias/ Ώρα συνάντησης: 18:30 – Ώρα επιστροφής: 21:00 – Σημείο συνάντησης: Θα ανακοινωθεί μέσω email, μόνο σε όσες/ους κάνουν εγγραφή – Απόσταση: 5,5χλμ., περίπου – Διάρκεια πεζοπορίας: περίπου 2 ώρες, ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας.

Κυριακή 7 Ιουνίου

«Καθαρίζουμε και σηματοδοτούμε τα αξιοθέατα της Ρεματιάς μας». Ο Δήμος Πεντέλης και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, με στόχο την ανάδειξη της Φύσης στην πόλη, διοργανώνουν εθελοντική δράση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα «Καθαρίζουμε και σηματοδοτούμε τα αξιοθέατα της Ρεματιάς μας».

Πρόγραμμα Δράσης:

  • Ραντεβού στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Πεντέλης στις 10.00π.μ.
  • Καθαρίζουμε τις πέτρινες βρύσες από 10.00π.μ. – 11.30π.μ.
  • Σηματοδοτούμε το «ΒΥΘΟΥΛΑ» και τα μονοπάτια από 12.00π.μ. – 1.00μ.μ.

«Ενώστε μαζί μας τη φωνή σας στο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Ώρα της Φύσης είναι τώρα!» σημειώνει η ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet