Και στο «Αμ. Φλέμινγκ» ακούστηκε η φωνή αγανάκτησης και τα αιτήματα των Υγειονομικών
Stelios Matsagos
Πεντέλη

Και στο «Αμ. Φλέμινγκ» ακούστηκε η φωνή αγανάκτησης και τα αιτήματα των Υγειονομικών

Στην πύλη του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», στα Μελίσσια, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των υγειονομικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η συγκέντρωση ήταν ικανοποιητική, δεδομένου του συμβολικού της χαρακτήρα, λόγω των μέτρων απαγόρευσης, της βροχής αλλά και των ελάχιστων εργαζομένων που έχουν απομείνει να δουλεύουν, όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Stelios Matsagos

Στην τοποθέτησή τους εκπρόσωποι του Σωματείου περιέγραψαν αρχικώς την κακή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με την έλλειψη προσωπικού, μέσων προστασίας και υποδομών, αφού «επί πολλά χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς καμία ενίσχυση», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στις «εντελώς ανεπαρκείς συνθήκες που επικρατούν στη λεγόμενη “μονάδα Covid-19” που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο πρόχειρα και “εκ των ενόντων”».

Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν για άλλη μία φορά τα αιτήματα των εργαζομένων για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, άμεση επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα και των κλινικών που έχουν κλείσει. «Όλες δηλαδή τις δομές που ιδιαίτερα σήμερα τις έχει μεγαλύτερη από ποτέ ανάγκη ο λαός της περιοχής», όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι. 

Stelios Matsagos

Τονίστηκε ακόμα ότι «οι υγειονομικοί δεν έχουν ανάγκη από χειροκροτήματα, αλλά από μέσα προστασίας, ανθυγιεινό, και ανθρώπινα μεροκάματα χωρίς εξοντωτικά ωράρια. Διεκδικούν τη δυνατότητα να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο τον λαό χωρίς να εξαρτώνται από κάλπικες ελεημοσύνες».

Δίπλα στους εργαζομένους του «Αμ. Φλέμινγκ» βρέθηκαν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, και εκπρόσωποι φορέων και κινήσεων της περιοχής.

Stelios Matsagos

«Ένα πρώτο βήμα λοιπόν έγινε για να σπάσει η σιωπή, η τρομοκράτηση των εργαζόμενων, η αστυνομοκρατία και η απομόνωση που έχουν “εξαφανίσει” τα πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και ο λαός μας για να μην πεθάνουμε αβοήθητοι και “μόνοι στο σπίτι”» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet