Άν. Μπούσουλα: Η λαϊκή αγορά στη Ν. Πεντέλη θα συμβαδίζει πλέον με τις απαιτήσεις μίας σύγχρονης πόλης
reportal.gr
Κοινωνία

Άν. Μπούσουλα: Η λαϊκή αγορά στη Ν. Πεντέλη θα συμβαδίζει πλέον με τις απαιτήσεις μίας σύγχρονης πόλης

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης για μεταφορά της λαϊκής αγοράς Δημοτικής Ενότητας Νέας Πεντέλης στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αγίου Σίλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, Άντα Μπούσουλα-Χάνου, σημειώνει ότι «η νέα τοποθεσία εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στους καταναλωτές και στα άτομα με αναπηρία».

Ειδικότερα, η κ. Μπούσουλα-Χάνου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η υφιστάμενη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στη Νέα Πεντέλη, κάθε Σάββατο πρωί, και η μετακίνησή της είναι ένα θέμα που ταλανίζει την πόλη μας εδώ και δύο δεκαετίες με συζητήσεις, προτάσεις και αντιθέσεις που όχι μόνο δεν οδηγούσαν πουθενά, αλλά συντελούσαν σε μία χρόνια καθυστέρηση επίλυσης του θέματος.

Όταν όμως πραγματικά οραματίζεσαι μία πόλη που θα ισορροπεί τη βιώσιμη ανάπτυξή της με μία λαϊκή αγορά που θα προσφέρει φρέσκα αγαθά στους καταναλωτές σε συνθήκες τάξης, ασφάλειας και υγιεινής,  δουλεύεις υπεύθυνα και τολμάς να φέρεις τη λύση στο «τραπέζι των αποφάσεων».

Με γνώμονα την αποκατάσταση της αισθητικής και ψυχαγωγικής αξίας της κεντρικής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κεντρικού ιστού της πόλης, την ευπρεπή λειτουργία του ενοριακού ναού της Αγίας Παρασκευής και την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας και υγείας των πολιτών, αξιολογήσαμε τα πολεοδομικά δεδομένα της πόλης και προτείναμε έναν χώρο σε κεντρικό σημείο, λειτουργικό, ασφαλή  και ελκυστικό στους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες  που θα προκαλεί τη λιγότερο δυνατή όχληση στους περιοίκους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης αποφάσισε την οριστική μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Νέας Πεντέλης στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αγίου Σίλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  Η νέα οδός είναι επίπεδη και από τη μία πλευρά γειτνιάζει με κοινόχρηστο χώρο (Ο.Τ. 74). Δίνει τη δυνατότητα εύρυθμης χωροθέτησης πάγκων, εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση στους καταναλωτές και στα άτομα με αναπηρία, την έγκαιρη επέμβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρο, όχημα πυροσβεστικής), αλλά και τις αποστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διάδοσης του ιού Covid-19.

Σκοπός μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας και λειτουργίας της λαϊκής σε έναν καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσουμε την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού τοποθετώντας ομοιόμορφα κινητά σκίαστρα για τους πάγκους των πωλητών, παγκάκια για τους επισκέπτες, καλάθια απορριμμάτων κ.λπ. Σε συνεργασία με τους φορείς θα διαφυλάξουμε τη τήρηση των κανονισμών για την ευπρεπή και αποδοτική λειτουργία της υπαίθριας παραδοσιακής εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη μας, ώστε αυτή να προκαλεί τη μικρότερη δυνατή όχληση. Οραματιζόμαστε μία σύγχρονη και βιώσιμη πόλη, προχωράμε μπροστά, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας στη Νέα Πεντέλη.

Με ανακοίνωση ο Δήμος θα ενημερώσει τους κατοίκους και το καταναλωτικό κοινό για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην οδό 25ης Μαρτίου.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στη διεύθυνση Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και ιδιαιτέρως τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Β. Μπούρα και την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία και τη στήριξή τους σε όλη τη διαδικασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet