Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης ενόψει νέων δυσμενών καιρικών φαινομένων
Κοινωνία

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης ενόψει νέων δυσμενών καιρικών φαινομένων

Συνεδρίασε εκτάκτως, υπό την προεδρία της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, με αντικείμενο τη λήψη αποφάσεων για τη λήψη μέτρων και τη θέση του μηχανισμού σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έκτακτα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική τις τελευταίες ημέρες και που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, στην τοποθέτησή της αφού ευχήθηκε καλή και ασφαλή χρονιά, ευχαρίστησε τους παριστάμενους, τους εργαζομένους του Δήμου, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την επιτυχία αντιμετώπισης του πρώτου κύματος της κακοκαιρίας παραμονές του Νέου Έτους.

Παράλληλα, έδωσε οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη προετοιμασία του έμψυχου δυναμικού, του υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων περιπτώσεων παγετού και χιονοπτώσεων η δήμαρχος ανέφερε:

«Είμαστε έτοιμοι από την περασμένη εβδομάδα, ισχύουν οι οδηγίες που έχουμε εκδώσει, τόσο για τους υπαλλήλους του Δήμου, όσο και για τους πολίτες. Έχουμε θέσει σε επιφυλακή όλον μας τον μηχανισμό για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των φαινομένων που έρχονται με βάση τα Δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Εξακολουθεί να υπάρχει διαθέσιμο αλάτι για όσους ενδεχομένως πολίτες το χρειαστούν, χύμα και σε σακιά από το Δήμο, αλλά και από τον ΣΠΑΠ. Επίσης, οι θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου μας για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη θα παραμείνουν ανοικτοί.

»Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, χωρίς μεγάλα προβλήματα, οι δρόμοι της πόλης έμειναν καθαροί και η προσβασιμότητα σε Νοσοκομεία και άλλα κρίσιμα σημεία επετεύχθη χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

»Ευχαριστώ για αυτό τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του Δήμου και του ΣΠΑΠ για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή.  Ζητώ από όλους όσοι και πάλι θα είναι σε επιφυλακή να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στην προστασία και την ασφάλεια καταρχήν τη δική τους και κατόπιν των πολιτών».

Στη σύσκεψη εκτός της δημάρχου Πεντέλης συμμετείχαν: η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, η αντιδήμαρχος & εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελος Παλαιοδήμος, η αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Άντα Μπούσουλα-Χάνου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Μελισσίων, Νικόλαος Δροσάτος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης, Εμμανουήλ Μιχελακάκης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Χρυσούλα Καπράλου-Σουτάδη, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου, Ιωάννης Καψουλάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ευάγγελος Τριγώνης, ο αναπληρωτής διευθυντής της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Αναστάσιος Χαχλάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, Ιωάννης Ξανθάκος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Αναστάσιος Χριστίδης, ο υποδιοικητής του 9ου Π.Σ. Αθηνών, επιπυραγός Γεώργιος Πετρόπουλος, ο διοικητής του 12ου Π.Σ. Αθηνών, αντιπύραρχος Κώστας Ιωάννης, ο διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, Νίκος Λιάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, Κώστας Κωνσταντάκης, ο εκπρόσωπος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, Ιωάννης Ζούνης.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν τέλος, οι υπάλληλοι του Δήμου: Σωτήριος Κλεφτάκης, Αντώνιος Τσισκάκης, Γεώργιος Δημητρίου, Αθανάσιος Σκιαδάς, Μεταξάς Αποστολάτος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet