Ένωση Συλλόγων Γονέων Πεντέλης: «Δυστυχώς τότε θα είναι πια αργά!!!»
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Πεντέλης: «Δυστυχώς τότε θα είναι πια αργά!!!»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πεντέλης διαμαρτύρεται για την κατάργηση, από το υπουργείο Παιδείας, δύο δημοτικών σχολείων στα Μελίσσια και καταφέρεται εναντίον της δημοτικής αρχής, η οποία είχε, όπως υποστηρίζει, από τον Νοέμβριο 2013, ενημερωθεί από την Ένωση για το ζήτημα.

Η Ένωση αναφέρει ότι είχε λάβει τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι δεν πρόκειται να συγχωνευθούν ή καταργηθούν τα σχολεία. Εφόσον το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την κατάργηση των 5ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Μελισσίων επανήλθε ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 2 Ιουνίου, πράγμα που δεν συνέβη, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗ∆ΕΜΟΝΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στον Δήµο Πεντέλης καταργούν 2 σχολεία στα Μελίσσια!!!

Το Υπουργείο Παιδείας, µε µία αιφνιδιαστική κίνηση εν µέσω εκλογών, εξετάσεων και λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, προχώρησε τους σχεδιασµούς του για πλήρη υποβάθµιση της δηµόσιας Παιδείας, µε τη δηµιουργία σχολείων µε υπερπληθώρα µαθητών, επιβεβαιώνοντας για µία ακόµα φορά, ότι αντιµετωπίζει τα παιδιά µας ως αριθµητικό άθροισµα!

Στην πόλη µας, µία πόλη που οι ανάγκες για ανέγερση νέων σχολείων είναι δεδοµένη, το υπουργείο συγχωνεύει 4 συστεγαζόµενα δηµοτικά σχολεία στα Μελίσσια (1ο -6ο και 3ο -5ο), καταργώντας τις δύο σχολικές µονάδες του 5ου και 6ου δηµοτικού.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει άµεσα:

  • περικοπές στο ήδη ελλιπές διδακτικό προσωπικό,
  • αύξηση του αριθµού µαθητών στους 27 ανά τάξη,
  • παιδιά στοιβαγµένα σε ακατάλληλες αίθουσες κ.ά. µε ό,τι αυτά συνεπάγονται στη µαθησιακή διαδικασία και στην καθηµερινή ασφαλή λειτουργία ενός σχολείου.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Πεντέλης που αγωνιζόµαστε για την αναβάθµιση της ποιότητας της δηµόσιας εκπαίδευσης και διεκδικούµε αξιοπρεπή σχολεία για τα παιδιά µας, λέµε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις.

Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει χιλιάδες σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα µε το πρόσχηµα της αναδιάρθρωσης και εξοικονόµησης πόρων, µε ανυπολόγιστες συνέπειες για τους µαθητές, τις οικογένειες αλλά και το εκπαιδευτικό σύστηµα της χώρας.

Το ∆.Σ. της Ένωσης Γονέων Σχολείων του Δήµου Πεντέλης, συµµετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν τα ανώτερα συλλογικά όργανα των γονέων και τις συναντήσεις µε αρµόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, είχε έγκαιρα εκφράσει από την προηγούµενη χρονιά την ανησυχία της για το µέλλον των συγκεκριµένων σχολείων αλλά και του Λυκείου Πεντέλης, τόσο ενηµερώνοντας τους συλλόγους γονέων της πόλης µας όσο και τον κ. ∆ήµαρχο σε συνάντηση συνεργασίας στις 27/11/2013.

∆υστυχώς, και στη δική µας πόλη παρατηρήθηκε το φαινόµενο η δηµοτική αρχή να είναι καθησυχαστική και στη λογική ότι «ελέγχει την κατάσταση και δεν θα επιτρέψει να συµβεί κάτι τέτοιο».

Έπειτα από τη δυσµενή απόφαση του υπουργείου, η Ένωση Γονέων επανήλθε ζητώντας από τη ∆ιοίκηση το θέµα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων να συζητηθεί εκτάκτως στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο της 02/06/2014, ωστόσο παρά την υπόσχεσή που είχαµε λάβει, αυτό δεν έγινε. Αποχωρήσαµε από το ∆.Σ. µε τη δέσµευση του ∆ηµάρχου ότι το θέµα θα συζητηθεί στο επόµενο ∆.Σ.

∆υστυχώς τότε θα είναι πια αργά!!!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων ∆ήµου Πεντέλης θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία και θα είναι παρούσα σε όλες τις συλλογικές δράσεις προκειµένου να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου για την κατάργηση των δύο σχολείων στην πόλη µας.

3/06/2014
Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Πεντέλης

            Η Πρόεδρος                       Η Γεν. Γραµµατέας

Α.Κατσάβαρου                             ∆.Κεχαγιά

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Αρης Νταβακος

    Το ύψος εξοικονόμησης πόρων από τις καταργήσεις των σχολείων συμφώνα με το Υπ Οικονομικών για το 2014 είναι 228.000 ευρώ , ενώ για το 2013 ήταν 78.000 σύνολο 306.000 ευρώ.

    Υπολόγισε βλέποντας τα παρακάτω , πόσα σχολεία θα έπρεπε να δημιουργηθούν αντί να κλείσουν , πόσοι επιπλέον δάσκαλοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν τα σχολεία αντί να απολυθούν και πόσο πιο εξοπλισμένα θα έπρεπε να είναι τα σχολεία από το κράτος και όχι από εμάς και τα χρήματα μας.

    Το κράτος έσβησε σε 2 εταιρίες πετρελαίου πρόστιμα αξίας 49.731.473 ευρώ και σε 4 ασφαλιστικές το ποσό των 32.519.145 ευρώ σύνολο 82.250.618 ευρώ .
    Μάθε ότι ενώ το Μέγαρο Μουσικής χρωστά πολλά εκατ. ευρω σε δάνεια , φέτος πήρε επιχορήγηση 6 εκατ ευρω.
    Μάθε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει πρόστιμα και φορολογικές υποχρεώσεις του Βαρδινογιάννη 480 εκατ ευρώ ( μόνο για το 2010-11) από 800 εκατ που ηταν το αρχικό πρόστιμο ενώ υπολογίζεται ότι αν ελεγχθούν και οι άλλες χρονιές το ποσό μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ , ή του Λατση (220 εκατ ) ή 12 εως 17 δισ αν ελεχγθουν ολες οι εταιρίες.

    Το κράτος αποφάσισε να καταργήσει το 5ο και 6ο δημοτικό ώστε να εξοικονομήσει χρήματα ενώ χαρίζει δις και σου ζητά να συναινέσεις στην υποβάθμιση της ζωής των παιδιών σου στο σχολείο.
    Χαρίζει δισ και σου ζητά να δεχτείς το στοίβασμα των παιδιών σου σε ακατάλληλα , μικρά και απάνθρωπα δωμάτια που τα ονομάζει αίθουσες.
    Χαρίζει δισ και και σου ζητά να συναινέσεις στην τρομοκράτηση των δασκάλων από την κεντρική διοίκηση χωρίς να αντιδράσεις.
    Χαρίζει δισ και και σου ζητά να θυσιάσεις το δικαίωμα των παιδιών σου για ανθρώπινη παιδεία .

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet