Αγορά εξοπλισμού καθαριότητας ύψους 1,9 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Αγορά εξοπλισμού καθαριότητας ύψους 1,9 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Πεντέλης

Με 1.900.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πεντέλης από το ΕΣΠΑ για αγορά εξοπλισμού καθαριότητας, μετά την υπογραφή τής από 30/4/2020, σχετικής εγκριτικής απόφασης από την ειδική γραμματέα, Νίκη Δανδόλου.

Η διοίκηση της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά συνέταξε, με την ανάληψη των καθηκόντων της, νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία δικτύου συλλογής των βιοαποβλήτων σε όλη την έκταση του Δήμου Πεντέλης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου. «Η νέα πρόταση σχεδιάστηκε με μελετημένο τρόπο, σε σύγχρονη κατεύθυνση, εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη της απελθούσας διοίκησης, η οποία είχε κατατεθεί και απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων και καθαριότηταςτης πόλης, που υλοποιεί η δημοτική αρχή και προβλέπει την προμήθεια εξοπλισμού ώστε ο Δήμος Πεντέλης να εφαρμόσει καθολικά, σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών και κηπευτικών εργασιών).

Το συνολικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το ΕΣΠA είναι ύψους 2.000.000 ευρώ (1,9 εκατ. χρηματοδότηση, 0,1 εκατ. ίδια συμμετοχή) και με αυτό ο Δήμος Πεντέλης θα αποκτήσει:

  • Τρία νέα απορριμματοφόρα, με ενσωματωμένο πλυντήριο κάδων, για τη συλλογή βιοαποβλήτων.
  • 150 καφέ κάδους.
  • 500 μικρούς κάδους συλλογής βιοαποβλήτων για κάθε νοικοκυριό.
  • 980 κάδους οικιακής κομποστοποίησης.
  • 20 μεγάλους κάδους κομποστοποίησης για τα σχολεία του Δήμου.
  • Ένα φορτηγό με αρπάγη για την περισυλλογή κλαδιών.
  • Ένα φορητό κλαδοτεμαχιστή κλαδιών διαμέτρου 20cm.
  • Σύστημα ζύγισης κάδων.
  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Η συστηματική δουλειά που κάνουμε φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Μετά τα 2.300.000 ευρώ που εξασφαλίσαμε για τη μετακίνηση των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ από τη Νέα Πεντέλη και εξοικονομήθηκαν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, εξασφαλίσαμε άλλα 1.900.000 ευρώ στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας.

»Θέλουμε να βάλουμε τον Δήμο πολύ γρήγορα σε μια νέα σύγχρονη λογική στη διαχείριση των απορριμμάτων. Στη λογική που επιβάλλει να ανακυκλώνουμε περισσότερο και να μειώνουμε να στέλνουμε λιγότερα απορρίμματα για ταφή στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Θα βάλουμε τον καφέ κάδο στη ζωή των συμπολιτών μας, θα βάλουμε τον καφέ κάδο σε κάθε νοικοκυριό. Έτσι, θα προστατεύουμε περισσότερο το περιβάλλον και την τσέπη των συμπολιτών μας από άσκοπα έξοδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet