Ανακοίνωση Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Κοινωνία

Ανακοίνωση Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για «νίκες που κερδήθηκαν με τον αγώνα των γυναικών» κάνει λόγο ο Δήμος Πεντέλης σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τιμώντας τη γυναίκα ο Δήμος πραγματοποίησε στο Γ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων ομιλία με θέμα «Γυναίκα και Οικογένεια», ενώ την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μια εικόνα… χίλιες λέξεις».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου – Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών), θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες επιζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Με το πέρασμα των χρόνων η Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια ευκαιρία, για να αναδειχθούν τα προβλήματα και δικαιώματα των γυναικών και να καυτηριάζονται τα κακώς κείμενα που τις αφορούν και που σήμερα, με την πρόφαση – η οποία αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα – της οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί και σε ποσότητα και σε συχνότητα.

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες κατακτούν μια όλο και πιο σημαντική θέση στους χώρους της εργασίας, της γνώσης και της κοινωνικής προσφοράς καταβάλλοντας επίμονες και διαρκείς προσπάθειες, οι διακρίσεις εις βάρος τους παραμένουν.

Ωστόσο, έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα όπως, αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, δυναμική συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία των πολιτών, σταδιακή αύξηση της συμμετοχής των Ελληνίδων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, «νίκες» που κερδήθηκαν με τον αγώνα των γυναικών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας στον Δήμο Πεντέλης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Γ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων την Τετάρτη 4 Μαρτίου, ομιλία θέμα «Γυναίκα και Οικογένεια» από την κα Γρίβα Ειρήνη, ψυχολόγο.

Διοργανώνεται επίσης στο Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων, την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 18:00, εκδήλωση – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με παρουσίαση του βιβλίου «Μια εικόνα… χίλιες λέξεις», παρουσίαση των έργων ζωγραφικής του ΚΑΠΗ καθώς και εδέσματα – προσφορά των μελών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet