Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πεντέλης για παρατάσεις προθεσμιών
Κοινωνία

Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πεντέλης για παρατάσεις προθεσμιών

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης, στο πλαίσιο λειτουργίας του και λόγω εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενημερώνει για τα εξής:

  • Παρατείνεται για 1 μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), οι οποίες έληξαν τον Φεβρουάριο.
  • Παρατείνεται για 1 μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το επίδομα στέγασης, οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου του 2020.
  • Η προθεσμία των 3 μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου ως και την 30ή Απριλίου του τρέχοντος έτους.
  • Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας.
  • Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, παρατείνεται για 3 μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται κατά περίπτωση τόσο ηλεκτρονικά όσο και με  sms από την ΗΔΙΚΑ και το υπουργείο Εργασίας.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, την ανάγκη περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση τον πολιτών, στην υπηρεσία θα γίνονται δεκτές για τον μήνα Μάρτιο, μόνο με ραντεβού, νέες αιτήσεις (δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση πρώτη φορά ή αίτηση μετά από μη έγκριση).

Για οποιαδήποτε πληροφορία και για ραντεβού επικοινωνήστε με τους τηλ. αριθμούς: 210 8100884 (κ. Παπαευθυμίου Βασιλική), 213 2050087 (κ. Ζαμάνου Μαρία).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet