Αναπροσαρμογή ορίων Δημοτικών – Νηπιαγωγείων Πεντέλης & Ν. Πεντέλης
Κοινωνία

Αναπροσαρμογή ορίων Δημοτικών – Νηπιαγωγείων Πεντέλης & Ν. Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι με την έναρξη του σχολικού έτους 2016 -2017 αναμένεται και η λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης στο Ο.Τ.122 Καλλιθέας Πεντέλης.

Προκειμένου να αποκτήσουν οι ανωτέρω σχολικές μονάδες την ανάλογη δυναμικότητα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πεντέλης, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, και κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  προέβη σε ανακατανομή των ορίων στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις Δ.Κ. Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Τα καινούργια όρια των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για τις Δ.Κ. Πεντέλης και Ν.Πεντέλης  είναι τα εξής:

  • Τα όρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης θα περιλαμβάνουν τις  περιοχές Νταού – Ντράφι – Καλλιθέα Πεντέλης ήτοι από την οδό Φειδίου του οικισμού Πλακεντίας και προς ανατολάς μέχρι τα όρια του Δήμου προς Καλλιτεχνούπολη.
  • Τα όρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης (Κρυστάλλειο) να επεκταθούν στην περιοχή  της Μικρής Καλλιθέας  από την οδό Παναγούλη και Βορειοανατολικά στο σύνολο του οικιστικού ιστού που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών  Ελευθερίου Βενιζέλου, Παναγούλη και του ρέματος  Ποδονίφτη (Μορτερό, περιοχή Μπάκα Νέας Πεντέλης). Στα όρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης να συμπεριληφθεί και η περιοχή Μορτερό (Μπάκα, Αγ. Γεωργίου δεξιά κατερχόμενοι την Αγ. Γεωργίου).
  • Τα όρια του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης θα είναι τα ίδια με τα όρια του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης αντίστοιχα.
  • Τα όρια του Δημοτικού της Ν. Πεντέλης να προσαρμοστούν ανάλογα αφού η προαναφερθείσα περιοχή ενταχθεί στα όρια του Κρυστάλλειου Δημοτικού Πεντέλης και να ισχύσουν μόνο για την Α΄ Δημοτικού για τη σχολική χρονιά 2016-2017 και δυνητικά για τις επόμενες τάξεις.
  • Τα όρια του Νηπιαγωγείου Ν. Πεντέλης δεν θα μεταβληθούν

Επίσης το Δημοτικό της Νέας Πεντέλης:

  • Να λειτουργήσει με ελαστικότητα στους  γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στο 2ο Δημοτικό  Σχολείο Πεντέλης.
  • Να εξετάσει την ένταξη στο μαθητικό δυναμικό του των παιδιών που είχαν μετακινηθεί στο 3ο Δημοτικό Μελισσίων (13 παιδιά).

Οι  εγγραφές των μαθητών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης θα γίνουν αρχικά στο 1ο Δημοτικό Πεντέλης (Κρυστάλλειο) και στη συνέχεια με απόφαση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μετακινηθούν στο νέο σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Πεντέλης, καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2050084 ή 213 2050079 (κα Σιρμποπούλου ή κα Κουλάκου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet