Αντιπολίτευση: Βάλαμε όρια στα «όρια» της δημάρχου Πεντέλης
Κοινωνία

Αντιπολίτευση: Βάλαμε όρια στα «όρια» της δημάρχου Πεντέλης

Η αντιπολίτευση στον Δήμο Πεντέλης, με κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι πέντε επικεφαλής των παρατάξεων, σημειώνουν ότι «με την απόφαση 67/01.11.2021 του Δ.Σ. Πεντέλης βάλαμε όρια στα “όρια” συμμετοχής της δημάρχου στην “Επιτροπή ορίων Πεντέλης-Ραφήνας” και κλείσαμε την “κερκόπορτα” που είχαν μισανοίξει η αβελτηρία και διγλωσσία της διοίκησης».

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση αναφέρει:

«Με την ομόφωνη απόφαση του 67/1.11.2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης δεν αποδέχεται τη συγκρότηση της Επιτροπής Ορίων της παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν. 3463/2006, όπως αντικαταστάθηκε με τη παρ. 4 του άρθρου 19 του Ν. 407/2012, αναφορικά με το θέμα: Καθορισμός των διοικητικών ορίων μεταξύ των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης για το σύνολο των διευθετήσεων, εξάλλου ποτέ δεν την απεδέχθη, ως Επιτροπή Ορίων.

»Προσέρχεται στην Επιτροπή Ορίων με μοναδικό θέμα την αποσαφήνιση των Ορίων στην περιοχή Δασαμάρι διότι αυτή η περιοχή δεν ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Πεντέλης. Με την ανωτέρω απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης οριοθέτησε τη συμμετοχή του Δήμου και της δημάρχου στην Επιτροπή Ορίων των Δήμων Πεντέλης – Ραφήνας και έκλεισε την κερκόπορτα που είχε μισανοίξει η αβελτηρία διαχείρισης του θέματος και η διγλωσσία της διοίκησης.

»Οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Φειδοπιάστης, Κοντουλάκος, Κωνσταντάς και Κατσικογιάννης που είχαν την πρωτοβουλία, μαζί με άλλους 11 συναδέλφους της αντιπολίτευσης, να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τεκμηρίωσαν ότι η προχειρότητα αντιμετώπισής του από τη διοίκηση ανέδειξε ένα θέμα εκ του μηδενός. Ενώ ο Δήμος Πεντέλης απάντησε αρχικά στο αίτημα του συλλόγου “ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS” ότι η περιοχή Δασαμάρι και καταρρακτών Βαλανάρη δεν ανήκει στον Δήμο Πεντέλης, “σύρθηκε” τελικά, εκτός και δεν το κατάλαβε, σε επιτροπή ολικής διευθέτησης των ορίων του με τον Δήμο Ραφήνας.

»Ευτυχώς που η αντιπολίτευση παρενέβη έγκαιρα και αποκατέστησε την τάξη, υποχρεώνοντας και τη διοίκηση σε αναδίπλωση και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία να υπερακοντίσει την εισήγηση της αντιπολίτευσης που έμελλε να είναι και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικό της αβελτηρίας διαχείρισης του θέματος αποτελεί η δήλωση της δημάρχου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι “δεν ήταν στις προθέσεις μας να φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο”».



Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet