Αντιπολίτευση Δήμου Πεντέλης: «Ωρολογιακή βόμβα» το NIEN – Τι προτείνει για την αξιοποίησή του
Κοινωνία

Αντιπολίτευση Δήμου Πεντέλης: «Ωρολογιακή βόμβα» το NIEN – Τι προτείνει για την αξιοποίησή του

«Αποτελεί εγκληματική αμέλεια, η αδιαφορία της συνδιοίκησης ΚεχαγιάΠαλαιοδήμου και ΣΙΑ αυτό που συμβαίνει καθημερινά κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του πρώην ΝΙΕΝ; (σ.σ.: Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού)». Το παραπάνω ερώτημα διατυπώνουν, σε κοινή ανακοίνωσή του, οι επικεφαλής των τριών από τις τέσσερις λοιπές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, «Δημοτική Συμμαχία», Αντώνης Φειδοπιάστης, «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», Λευτέρης Κοντουλάκος, «Μπροστά Μαζί» και Γιώργος Κατσικογιάννης, «Πεντελήθεν») και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας.

Όπως αναφέρουν, δεκάδες άτομα νεαρής ηλικίας εισέρχονται εντός του κτηρίου και συγκεντρώνονται κυρίως στην ταράτσα, «κάτι άκρως επικίνδυνο για ατύχημα, με απώλεια ζωής, αλλά και πιθανές ολέθριες συνέπειες για τον περιβάλλοντα χώρο».

Εδώ και έναν χρόνο, «με ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και ουσιαστική συμβολή και άλλων αυτοδιοικητικών δυνάμεων», ο χώρος των 110 στρεμμάτων παραχωρήθηκε για 9+3 έτη, (προς χρήση και αξιοποίηση), στον Δήμο Πεντέλης, σημειώνουν οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και προσθέτουν: «Δυστυχώς, όμως, όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανάπλασης και η αξιοποίηση του χώρου, αλλά έχει καταργηθεί και  η προϋπάρχουσα φύλαξη».

Μάλιστα, όπως συμπληρώνουν, η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε ήδη και προ ολίγον ημερών είχαμε εκδήλωση μικρής τελικά έκτασης πυρκαγιάς, που αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά, στον παρακείμενο χώρο «Παπαδημητρίου».

«Επειδή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, περί άλλα τυρβάζουν, εμείς  ως συντεταγμένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση, καταθέτουμε τις κάτωθι προτάσεις» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι προτάσεις αυτές έχουν ως εξής:

Α. Επικαιροποίση της σύμβασης με ΕΦΚΑ, καθώς υπάρχουν νέα δεδομένα μετά την «Covid-19».

Β. Ανάπλαση με:

  1. Αποκατάσταση της εξωτερικής περίφραξης.
  2. Τοποθέτηση περίφραξης γύρω από  το εγκαταλελειμμένο κτήριο.
  3. Σφράγισμα όλων των ακάλυπτων φρεατίων.
  4. Αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού.
  5. Αποκατάσταση του συστήματος πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.
  6. Παρέμβαση της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου (απομάκρυνση μπαζών, αποκατάσταση κήπων κ.λπ.).
  7. Επισκευή των τριών κτηρίων (επί της οδού Θεμιστοκλέους) για χρήση στη φιλοξενία της προσχολικής αγωγής, καθώς και για  χρήση χώρου υγιεινής των επισκεπτών.

Γ. Προστασία με:

  1. Εγκατάσταση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, καθώς και του ΣΠΑΠ εντός του χώρου.
  2. Φύλαξη σε 24ωρη βάση του χώρου.

Δ. Αξιοποίηση με:

  1. Ανάδειξη της περιπατητικής διαδρομής και της διαδρομής για άθληση.
  2. Διαμόρφωση γηπέδου beach volley και beach soccer στον υπάρχοντα  χώρο, που έχει ήδη άμμο θαλάσσης από άλλη χρήση.
  3. Τοποθέτηση των 10 οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που βρίσκονται παροπλισμένα σε αποθήκη του Δήμου.
  4. Ενίσχυση των υπαρχόντων ποδηλατικών διαδρομών για άσκηση με mountain  bike.
  5. Διαμόρφωση χώρου για λειτουργία θερινού κινηματογράφου.
  6. Κατασκευή παιδικής χαράς.
  7. Λειτουργία κινητής καντίνας για εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

«Και αν έχετε πρόβλημα από πού μπορεί να χρηματοδοτηθούν κάλλιστα μπορούμε να σας υποδείξουμε» σημειώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των λοιπών παρατάξεων, προσθέτοντας ότι «είναι χρέος της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να προσφέρει ζωή στην πόλη και στους πολίτες και συγχρόνως να διαφυλάξει το πράσινο, τον πνεύμονα αυτό που, μαζί  με του Παπαδημητρίου και τις Εξοχές Χωροφυλακής, περίπου 300 στρέμματα συνολικά, είναι τα πνευμόνια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας».

Και η κοινή ανακοίνωση καταλήγει: «Τώρα είναι η ώρα! Ας αφήσουν τις υπεργολαβίες στην άκρη, που δεν πρόλαβαν να έρθουν και μετέτρεψαν το Δήμο σε “υπεργολαβική Α.Ε.” και ας ασχοληθούν με την καθημερινότητα του πολίτη και της νεολαίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet