Από τα Μελίσσια ξεκινά να λειτουργεί το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Από τα Μελίσσια ξεκινά να λειτουργεί το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Πεντέλης

«Η διοίκηση της Δήμητρας Κεχαγιά κάνει πράξη τη σχετική προεκλογική της εξαγγελία και ιδρύει Ιατρείο Μνήμης, απαντώντας έτσι σε μία ανάγκη της σύγχρονης εποχής, στο οξύ θέμα της άνοιας που επηρεάζει κυρίως συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας».

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Πεντέλης σχετικά με την την υλοποίηση του Ιατρείου Μνήμης, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παρέχει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας – Long Lasting Memories Care (LLM Care).

Το σύστημα αποτελεί πιστοποιημένο προϊόν εξελιγμένης τεχνολογίας, που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα, μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός φυσικής και νοητικής άσκησης αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που παρατείνει τον χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επωφελουμένων.

Το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Πεντέλης θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο κτήριο του Κοινωνικού Κέντρου του Δήμου (Σκιάθου 5, Μελίσσια), ενώ προγραμματίζεται να εγκατασταθεί και στις άλλες δημοτικές ενότητες, αποσκοπώντας να αξιοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

Η άνοια και το Αλτσχάιμερ έχουν χαρακτηρισθεί ως επιδημία του 21ου αιώνα και ως ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα, αφού αφορά περίπου το 15% των ηλικιωμένων. Στην Ευρώπη οι άνθρωποι με άνοια ανέρχονται σήμερα σε 10 εκατομμύρια και στην Ελλάδα σε 200.000, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, στο οποίο η κοινωνική πολιτική αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες. Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μας γύρω από τα κοινωνικά θέματα και προβλήματα, υλοποιούμε μια σημαντική προεκλογική μας δέσμευση, την ίδρυση Ιατρείου Μνήμης, το οποίο στοπεύει να βοηθήσει τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της άνοιας, ένα πρόβλημα που ως σήμερα δεν είχε τύχει της δέουσας προσοχής στον Δήμο μας».

Περισσότερες πληροφορίες για το Ιατρείο Μνήμης:

Συντονιστής προγράμματος: Βασίλης Τσιοπανάς, MSc Ψυχολογίας Υγείας – Ψυχολόγος.

Τηλέφωνο: 210 8100884 εσωτ. 21 & 22

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet