Από το Aberdeen της Σκωτίας στα Μελίσσια με ένα… ποδήλατο – Ορθοπεταλιές Μελισσιώτη ενάντια στην Covid-19
Κοινωνία

Από το Aberdeen της Σκωτίας στα Μελίσσια με ένα… ποδήλατο – Ορθοπεταλιές Μελισσιώτη ενάντια στην Covid-19

Η θέλησή του να βρεθεί πίσω στην Ελλάδα και στην οικογένειά του δεν μπόρεσε να εμποδιστεί ούτε από τις δυσκολίες στις μετακινήσεις που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η πανδημία τον βρίσκει φοιτητή δευτέρου έτους στο Aberdeen Σκωτίας, όπου σπουδάζει μηχανικός. Μόλις 20 ετών, αποφασίζει να παραμένει εκεί μέχρι να τελειώσει τα μαθήματά του. Αφού τελείωσε όμως, τα μέτρα της αποστασιοποίησης, τα κλειστά αεροδρόμια και η απαγόρευση πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέστησαν αδύνατη την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Παίρνει την απόφαση να επιστρέψει με το ποδήλατό του από το Aberdeen, και ξεκινώντας στις 10 Μαΐου 2020, διέσχισε σχεδόν όλη την Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία για να καταλήξει στην Ιταλία, στην Αγκόνα, όπου επιβιβάστηκε σε πλοίο για Πάτρα και από εκεί συνέχισε για Αθήνα. Συνολικά διένυσε με το ποδήλατο περίπου 3.500 χιλιόμετρα.

Ο λόγος για τον κάτοικο Μελισσίων Δημήτριο-Κλέωνα Παπαδημητρίου, που έφτασε στο σπίτι του το Σάββατο 28/6, αφού έλαβε την απαραίτητη άδεια εισόδου στη χώρα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, περνώντας όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Η οικογένειά του ετοίμασε μία μικρή υποδοχή για να τον χαιρετίσει ο κόσμος και οι φίλοι του, στο πάρκο της οδού Σκρα.

Στο πλάι του βρέθηκε και η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα για αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που ολοκλήρωσε, κάνοντας και την ταυτόχρονη ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Κλέωνα συγχαρητήρια! Εύχομαι να είσαι πάντα γερός και δυνατός να αντιμετωπίζεις όποιο εμπόδιο βρεθεί στον δρόμο σου! Καλώς όρισες σπίτι σου!», τόνισε χαρακτηριστικά η δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet