Α. Νεφελούδης: Ετοιμάζεται το έδαφος για νέο έγκλημα σε βάρος του Δήμου Πεντέλης με τη λαϊκή της 25ης Μαρτίου
Κοινωνία

Α. Νεφελούδης: Ετοιμάζεται το έδαφος για νέο έγκλημα σε βάρος του Δήμου Πεντέλης με τη λαϊκή της 25ης Μαρτίου

Την αντίθεσή του στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην 25ης Μαρτίου, στη Ν. Πεντέλη, εκφράζει ο κάτοικος του Δήμου Πεντέλης, πρώην γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Μάλιστα, καλεί τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά να αναθεωρήσει την απόφασή της, θεωρώντας ότι θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Νεφελούδης αναφέρει:

Α, ρε Πεντελιώτες, δήμαρχο που ψηφίσατε. Ορίστε λοιπόν πώς αντιλαμβάνεται η Κεχαγιά την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο θα γινότανε στο ΝΙΕΝ, αν δεν κόβαμε τα σχέδια της προηγούμενης διοίκησης.

Και επειδή κάποιοι άσχετοι, περαστικοί από την Αυτοδιοίκηση, βγήκαν εχθές πανηγυρίζοντας για τη λαϊκή στην 25 Μαρτίου, όπως η κ. Μπούσουλα, πρέπει λοιπόν να τους πληροφορήσω, μετά από 40 χρόνια επαγγελματικής, πολιτικής και επιστημονικής σχέσης με την Αυτοδιοίκηση, έτσι για να συστηνόμαστε με τους άσχετους άριστους, δεν υπάρχει ούτε ένας Δήμος που η λαϊκή να είναι στο άκρο της πόλης.

Επίσης, πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι όταν τελειώσει το «λοκντάουν», η λαϊκή θα είναι διπλάσια σε μέγεθος. Κυρία Μπούσουλα, αντί να κομπάζετε για τις άθλιες επιλογές σας, φροντίστε να βάλετε τα κολωνάκια που έχουν αφαιρεθεί από την περίφραξη του πάρκου επί δημαρχίας Κοσοβίτσα, και κάτι άλλο: Δεν ξέρω αν σας έχουν πληροφορήσει οι συνεργάτες σας ότι ο ελεύθερος χώρος δεν είναι πάρκο, τον κρατάμε τόσα χρόνια ελεύθερο με νύχια και με δόντια επειδή αυτός είναι ιδιωτικός χώρος. Με αυτές τις ανοησίες που κάνετε κινδυνεύει να χαθεί οριστικά αυτός ο χώρος, αν ο ιδιώτης-ιδιοκτήτης, για να τον προστατεύσει από τις νταλίκες, τον περιφράξει.

Κοινώς ετοιμάζετε το έδαφος για νέο έγκλημα σε βάρος του Δήμου μας… φροντίστε…

Κυρία δήμαρχε, μία ακόμη συμβουλή, όταν κάνετε μια τέτοιας εμβέλειας χωρική παρέμβαση (παρέμβαση στον χώρο σημαίνει αυτό), πρέπει να μελετάτε και τις παράπλευρες συνέπειες στις λειτουργίες της πόλης. Εσείς μπορεί όχι, αλλά οι τεχνικοί αρμόδιοι, στον βαθμό που αφήνονται ανεπηρρέαστοι να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει εσείς η δήμαρχος να μας εξηγήσετε γιατί όλο το πρωινό του Σαββάτου 12/12, σήμερα δηλαδή, είχε μπλοκάρει από τα αυτοκίνητα η κεντρική πλατεία, μέχρι τα φανάρια της Λ. Πεντέλης, από τον Άγιο Σύλλα. Σκεφτείτε ότι ζούμε μέρες καραντίνας, για φανταστείτε τι θα γίνεται στις κανονικές μέρες.

Όλα αυτά κ. δήμαρχε οι σοβαροί δημοτικοί άρχοντες τα μελετάνε πριν και όχι αφότου γίνουν. Αλλά πώς να το ξέρετε αφού ούτε η αρμόδια κ. Μπούσουλα έχει οργανική σχέση με τη μικρή μας πόλη, ούτε πολύ περισσότερο εσείς.

Καλό λοιπόν είναι αφού τόσα προβλήματα δημιουργούνται, για να μην πω και άλλα, από την πρώτη μέρα, να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να σκεφτείτε, αν μπορείτε, πολύ σοβαρά τη μόνιμη χωροθέτηση της λαϊκής, σοβαρά, μελετημένα από θεσμικό φορέα και όχι από κάποιο ιδιώτη, ανεπηρρέαστα και αντικειμενικά, για να σταματήσει αυτός ο ερασιτεχνισμός των άσχετων και οι βόλτες της λαϊκής σε όλους τους δρόμους της Ν. Πεντέλης.

Μπορείτε; Αμφιβάλλω, αλλά πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet