«Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου» στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

«Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου» στον Δήμο Πεντέλης

Στο πρόγραμμα διανομής φρούτων σε σχολεία «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου» μέσα από το οποίο μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με την υγιεινή διατροφή συμμετέχει ο Δήμος Πεντέλης, όντας ανάμεσα στους πέντε πρώτους δήμους από τους οποίους ξεκίνησε η δράση, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Ξεκίνησε στον Δήμο Πεντέλης το Πρόγραμμα «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου»

Την προαγωγή της υγείας με την πολύτιμη αξία των φρούτων στη ζωή των παιδιών είχε στόχο ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης σε συνεργασία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο. Ο Δήμος Πεντέλης επιλέχθηκε ανάμεσα στους πέντε πρώτους δήμους από όπου ξεκίνησε η πιλοτική δράση του προγράμματος «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ».

Η δράση υλοποιείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ) και τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, με σκοπό να έρθουν οι μικροί μαθητές πιο κοντά στα φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης.

Η δράση «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου» στον Δήμο ΠεντέληςΑπό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης ξεκίνησε το πρόγραμμα το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου, όπου φορτηγά και εκπρόσωποι του ΟΚΑΑ παρέδωσαν συσκευασίες φιλικές για παιδιά με φρούτα εποχής (ρόδι, αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι).

Ο δήμαρχος Πεντέλης τόνισε πάλι τη σημασία της υγιεινής διατροφής κυρίως στην παιδική ηλικία και ιδιαίτερα μέσα από τις φυσικές τροφές που τόσο πρόθυμα η πλούσια ελληνική γη μας χαρίζει.

Παρόντες στη δράση ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Σωτήριος Παρασκευόπουλος και Βλάσσιος Σιώμος, οι διευθυντές των δύο σχολείων μας, οι εκπρόσωποι του ΟΚΑΑ Ισίδωρος Μάδης, Αφέντρα Σάντα, Ερασμία Τσεκούρα, η διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου κ. Κουλάκου και οι διευθύντριες των δύο σχολείων μας κ. Τζέλλου και κ. Φονιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet