Βλ. Σιώμος: Ο Δήμος Πεντέλης θα στηρίξει τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης
Κοινωνία

Βλ. Σιώμος: Ο Δήμος Πεντέλης θα στηρίξει τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης

Στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πεντέλης, πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος. Η τελετή διοργανώθηκε από τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναρτήθηκε στο Μνημείο Μικρασιατών που βρίσκεται στην πλατεία Μικρασιατών Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια σημαία με το έμβλημα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η σημαία θα κυματίζει όλο τον χρόνο, τιμώντας έτσι τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς το 2022 έχει κηρυχθεί ως έτος «Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού» από την ελληνική πολιτεία.

Στην τελετή παρόντες ήταν η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της τελετής ο κ. Σιώμος δήλωσε: «Βρισκόμαστε όλοι εδώ στην τελετή ανάρτησης της σημαίας με το έμβλημα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή που θα κυματίζει όλο το 2022, το οποίο έχει κηρυχθεί ως έτος “Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού”. Η τελετή αυτή θα αποτελέσει την έναρξη των εκδηλώσεων στον Δήμο Πεντέλης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τονίζω ότι ο Δήμος Πεντέλης θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους προσφυγικούς συλλόγους του Δήμου μας για να διοργανώσουν ποιοτικές δράσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet