Βραβείο για τον Δήμο Πεντέλης στο 17ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ
Κοινωνία

Βραβείο για τον Δήμο Πεντέλης στο 17ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Στην ετήσια γενική συνέλευση και στο 17ο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετέχει η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, όπου και παρέλαβε το βραβείο του Δήμου για την κοινωνική του προσφορά στην Πρόληψη Υγείας μέσα από τη θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας.

Το συνέδριο φέτος έχει θέμα «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή, Γνώση Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή», με στόχο να αναδείξει τη σημασία των Υγιών Πόλεων και την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή τους στην αντιμετώπιση σύγχρονων κρίσεων όπως η πανδημία της Covid-19 και των επιπτώσεων στην υγεία από την κλιματική αλλαγή.

Η δήμαρχος είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον αντιπρόεδρο και δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, τον ειδικό σύμβουλο και δήμαρχο Γορτυνίας, Στάθη Κούλη και πολλούς δημάρχους.

Η Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη βράβευση του ΕΔΔΥΠΠΥ προς τον Δήμο μας για την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πεντέλης. Η νέα αυτή δομή που ιδρύσαμε και θα επεκτείνουμε με τη λειτουργία του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής, έχει ως βασική αποστολή την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, καθώς και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουμε σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Περαιτέρω, στον τομέα της Υγείας, έχουμε ιδρύσει Κέντρο Ψυχικής Υγείας που ήδη λειτουργεί έναν χρόνο, περίπου. Μέσα από αυτό το Κέντρο παρέχουμε ψυχοκοινωνική αρωγή σε ενήλικες, γονείς και παιδιά και η παροχή ουσιαστικής βοήθειας και υποστήριξης στους δημότες μέσα από καθημερινές, με πάνω από 1.000 ώρες, θεραπείες σε συμπολίτες μας, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Τέλος, έχουμε ιδρύσει και λειτουργούμε το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Πεντέλης, για τη νοητική και σωματική ενδυνάμωση όσων συμπολιτών μας το έχουν ανάγκη, συνδυάζοντας τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα που παρατείνουν τον χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επωφελούμενων.  Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Επενδύουμε στην πρωτοβάθμια φροντίδα και συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας. Εστιάζουμε στην πρόληψη, εστιάζουμε στον άνθρωπο.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Δίκτυο και τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη για τη διοργάνωση του συνεδρίου και να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη για τη ζεστή φιλοξενία εδώ στον Δήμο του».

Ο συντονιστής της Ομάδας Διοίκησης Έργου του Δήμου Πεντέλης, Βασίλης Τσιοπανάς, ψυχολόγος, MSc Health Psychology (Sussex), ο οποίος παρενέβη με εισήγηση στο συνέδριο που είχε ως θέμα «Κλιματική αλλαγή και Covid-19: Ο ρόλος της Οικοψυχολογίας στην Ψυχική Ισορροπία του Ανθρώπου», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο πώς θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή και η σύνδεση που μπορεί να υπάρχει με την ψυχική υγεία του ανθρώπου μέσα από τη πανδημία της Covid-19, σε συνάρτηση με ένα πιο φυσικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet