Βραδιά για τη Γυναίκα στο Α΄ΚΑΠΗ
Κοινωνία

Βραδιά για τη Γυναίκα στο Α΄ΚΑΠΗ

Το Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Πεντέλης της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων (οδός Αγ. Σαράντα αριθμός 2), όπως μας ενημερώνει η πρόεδρός του Παναγιώτα Κυβέλου, διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στη ΓΥΝΑΙΚΑ & στην παρουσίαση του βιβλίου του λογοτέχνη & ποιητή Άρι Αντάνη, που είναι αφιερωμένο στις δραστηριότητες του Α΄ ΚΑΠΗ και ιδιαίτερα στο τμήμα της ζωγραφικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. , στο Α΄ ΚΑΠΗ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – πρόσκληση:

Αγαπητοί μας δημότες και φίλοι,

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 19:00, στο κτήριο του Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων (οδ. Αγ Σαράντα, αρ. 2),  εφέτος, ως αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που οργανώνουμε κάθε χρόνο, σας έχουμε  μία έκπληξη. Με χαρά  θα σας παρουσιάσουμε και ένα συλλεκτικό βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια εικόνα… χίλιες λέξεις» και υπότιτλο «Χάι-Κου για τους μήνες». Σας προσκαλούμε λοιπόν να παρευρεθείτε για  να χαρούμε όλοι μαζί  αυτή τη διπλή γιορτή:

1. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Όλοι γνωρίζουμε την απέραντη τιμή που πρέπει να αποτίνουμε στη Γυναίκα ως οντότητα. Αντί για ανάλυση αυτής  της σπουδαιότητας ανατρέχουμε στα λόγια μιας βασίλισσας της αρχαίας Σπάρτης, που όταν την ρώτησαν… ειρωνικά αν είναι αλήθεια ότι στη Σπάρτη οι άνδρες συμβουλεύονται τις γυναίκες, εκείνη απάντησε: Και βέβαια είναι αλήθεια, γιατί μόνο στη Σπάρτη υπάρχουν αληθινοί άνδρες.   

2. Ζωγραφική και Ποίηση: Συνδυασμός Τέχνης και Λόγου. Τα έργα των μελών του τμήματος ζωγραφικής του Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων, υπό την εθελοντική  διδασκαλία της ζωγράφου κ. Μυρτώς Ζορμπά περιλαμβάνονται μέσα στο βιβλίο του Άρι Αντάνη, «Μια Εικόνα… χίλιες λέξεις»,  που ο ίδιος εμπνεύστηκε ακριβώς  από τα έργα αυτά και τα  συνόδεψε με δική του ποίηση «Χάι-κου».

Το βιβλίο προλογίζει ο αξιότιμος δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, ως θιασώτης και επίκουρος της διάδοσης του πολιτισμού στον Δήμο μας.  

Στο πρόγραμμα  της εκδήλωσης της 8 Μαρτίου 2015, θα προβάλλονται σε διαφάνειες οι πίνακες ζωγραφικής, καθώς οι ζωγράφοι μας θα απαγγέλουν τα τρίστιχα Χάι-κου. Ακόμα θα συμμετάσχουν οι κιθαρωδοί  κ. Παναγιώτης Πελεκάνος, κ. Νίκος Γανωτής, καθώς και ο  Άρις Αντάνης με δικά τους τραγούδια, αλλά και γνωστές έντεχνες  επιτυχίες που θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Στην παρέα θα συμμετέχει και ο τενόρος της Χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιά, κ. Σωτήρης  Μπουλντούμης.

Ο  φιλόξενος χώρος του Α΄ ΚΑΠΗ  Μελισσίων θα μας μεταφέρει στις παλιές «Μπουάτ» του νοσταλγικού Νέου Κύματος. Εμείς ευελπιστούμε ότι  με τις συναφείς εκδηλώσεις μας θα προσφέρουμε ένα ακόμα νέο κύμα πολιτισμού, δημιουργίας και διασκέδασης  στους αγαπητούς μας δημότες  και τους φίλους του ΚΑΠΗ και του Δήμου μας.  Σας περιμένουμε.

Η πρόεδρος του Α΄ ΚΑΠΗ

Παναγιώτα Κυβέλου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet