Βυζαντινοί ύμνοι από τον Π. Γαϊτάνο
Κοινωνία

Βυζαντινοί ύμνοι από τον Π. Γαϊτάνο

Μια μοναδική συναυλία βυζαντινών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε από τον Πέτρο Γαϊτάνο τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης. Η εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη στην προσπάθεια του Δήμου για την ενίσχυση των έργων ολοκλήρωσης του Ιερού Ναού.

Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, με τη μοναδική βυζαντινή φωνή του, ανυψώνει τα άσματα της θρησκείας μας και προσδίδει στους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας μια νέα θρησκευτικότητα. Οι δημότες είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής συμμετέχοντας με κατάνυξη στο κλίμα των ημερών του Θείου Δράματος.

Στη συναυλία εναλλάσσονταν ύμνοι από τον Πέτρο Γαϊτάνο, συνοδευόμενος από τη Βυζαντινή χορωδία «Μελίρρυτον», ενώ το διάρκειας δύο ωρών πρόγραμμα γεφυρώνονταν με αφηγήσεις μαγνητοφωνημένες που ακούγονταν με τις φωνές των Νικήτα Τσακίρογλου, Φιλαρέτης Κομνηνού και Γρηγόρη Βαλτινού, οι οποίοι διάβαζαν χωρία από τα Ευαγγέλια, όπως και Προφητείες από την Αγία Γραφή.

Ο δήμαρχος Πεντέλης ευχαρίστησε τον συμπολίτη μας υμνωδό κ. Πέτρο Γαϊτάνο για την αφιλοκερδή συμβολή του στον ιερό σκοπό της ολοκλήρωσης των έργων του Ιερού Ναού, καθώς επίσης τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας Κοντουλάκο Λευτέρη και τον δημοσιογράφο Μιχαλέλη Δημήτρη για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Θερμοπυλών και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ. Ιωάννης Σακελαρίου, η περιφερειακή σύμβουλος Καραίνδρου Θάλεια, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπουσίου Ευαγγελία, ο επικεφαλής της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι αντιδήμαρχοι Αποστολόπουλος Θεόδωρος, Μπούσουλα Άντα, Ζώης Γιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μωραίτης Κωνσταντίνος, Κοντουλάκος Λευτέρης, Γκατζόλης Παναγιώτης, Χριστοφιλοπούλου Αικατερίνη, οι τοπικοί σύμβουλοι Γκολετσόπουλος Χρήστος, Ευαγγελίου Εύη, Οικονομίδης Νίκος και πλήθος πιστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet