Β. Μπούρας: Ατυχέστατη και άστοχη η επιλογή τμήματος της πτέρυγας Μπόμπολα για τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Κοινωνία

Β. Μπούρας: Ατυχέστατη και άστοχη η επιλογή τμήματος της πτέρυγας Μπόμπολα για τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

«Ως ατυχέστατη και άστοχη μπορώ πλέον να χαρακτηρίσω την επιλογή τμήματος της πτέρυγας Μπόμπολα, με σκοπό τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, μετά και τη σχετική ενημέρωση από τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, (Παρασκευή 7/8, μέσω τηλεδιάσκεψης), σε επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου», σημειώνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπούρας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με προσχηματικό λόγο την έλλειψη χώρου φιλοξενίας των προνηπίων και χωρίς δεύτερη επιλογή, μας έφερε προ τετελεσμένων, μιας και απέχουμε μόλις έναν μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην προσπάθειά της μάλιστα να μας πείσει για την καταλληλότητα της πτέρυγας, την παρουσίασε ως ευκαιρία και ιδανική λύση, προσπερνώντας βασικές παραμέτρους, που σίγουρα με άλλην ιδιότητα θα τις εκτιμούσε διαφορετικά! Έτσι προχωράει σε μία διαδικασία αμφιβόλου αποτελέσματος, προτείνοντας τη μίσθωση τριών παλαιών ακινήτων, (κλειστών και ασυντήρητων για επτά χρόνια), που προφανώς το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ θέλει σήμερα να «ξεφορτωθεί» από πάνω του, με το καλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος!

Δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τού Σωματείου Εργαζομένων στο «Αμαλία Φλέμινγκ», για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας τού νοσοκομείου, λόγω και των απρόβλεπτων εξελίξεων με την Covid-19.

Δεν συνυπολογίζει:

  1. Την πραγματική ανάγκη του Δήμο σε χώρους.
  2. Την προηγούμενη χρήση ως ακτινολογικό, των αιθουσών που προβλέπεται να μπουν τα προνήπια.
  3. Τη χρονοβόρα επισκευή που θα φτάσει τα τρία έτη για την αλλαγή χρήσης.
  4. Την έλλειψη δημοτικών υπαλλήλων για τη στελέχωση του χώρου, που η ίδια επικαλέστηκε στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
  5. Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα βρεθεί ο Δήμος μας, τόσο από τις επιπλέον υποχρεώσεις με τις παροχές υπηρεσιών από τους ιδιώτες, καθώς και από το αβέβαιο μέλλον με τη «λαίλαπα» της πανδημίας!

Επίσης αγνοεί ότι δεν έχουμε αποκλειστικότητα χρήσης στον χώρο, καθώς παραμένει ελεύθερο τμήμα από το μίσθιο, που είναι στη διακριτική ευχέρεια του ΕΦΚΑ να το διαθέσει όπως κρίνει!

Κυρίως, ωστόσο, δεν έχει κανένα συγκροτημένο σχέδιο για την ουσιαστική εκμετάλλευση, παρά μόνο προτάσεις από αόριστες χρήσεις και δράσεις, που στο σύνολό τους σχεδόν, ήδη καλύπτονται με τις υπάρχουσες δημοτικές εγκαταστάσεις.

Πέρα όμως από τις ενστάσεις μου σχετικά με την καταλληλότητα της επιλογής, υπάρχει το οικονομικό σκέλος του όλου εγχειρήματος, που εδώ τα πράγματα γίνονται αδιαμφισβήτητα ακόμη πιο περίπλοκα.

Συζητάμε λοιπόν για μίαν επένδυση με 12ετή διάρκεια που το συνολικό κόστος πιθανόν να ξεπεράσει τα 3.500.000 ευρώ, (επισκευή – ανακαίνιση, μηναίο μίσθωμα 16.861.73 ευρώ, 24ωρη φύλαξη), χωρίς να υπολογιστούν τα λειτουργικά έξοδα σε συντήρηση, επιπλέον προσωπικό και λογαριασμούς ΔΕΚΟ για το μέγεθος αυτής της εγκατάστασης.

Ακόμα και να εξασφαλίσουμε μερική χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών, είναι απαγορευτικό το κόστος για κάτι που δεν μας ανήκει, ενώ μπορούμε να διαθέσουμε το ποσόν αυτό στην κατασκευή ενός σύγχρονου σχολείου.

Έχοντας την κύρια ευθύνη η δημοτική αρχή για την αδράνεια που έδειξε στη μη έγκαιρη λύση, ενός υπαρκτού προβλήματος εδώ και έναν χρόνο, οδηγεί τη διαδικασία από ό,τι «διαφαίνεται στον ορίζοντα» σε αδιέξοδο.

Ας αφήσει τα μεγαλεπήβολα και φαραωνικά σχέδια η δήμαρχος και το επιτελείο της, δεν χρειαζόμαστε 2.827.55 m2 κτηριακή εγκατάσταση και 6.900 m2 προαύλιο χώρο, για την φιλοξενία των 150 παιδιών μας που προέρχονται από Μελίσσια και Ν.Πεντέλη.

Εκτός από τη χρήση προκάτ αιθουσών, (όπως κάνουν όλοι οι όμοροι Δήμοι), υπάρχουν τα δύο αυτοτελή ισόγεια κτήρια εντός του ΝΙΕΝ, όπου με συμπληρωματική πράξη στην ήδη υπάρχουσα απόφαση από τόν ΕΦΚΑ της παραχώρησης των 110 στρεμμάτων, μπορούμε άμεσα και με καθολική αποδοχή να λύσουμε το ζήτημα. Ούτως ή άλλως έχουμε αναλάβει το κόστος φύλαξης, καθαρισμού και ανάπλασης του χώρου για 12 έτη.

Σωστά η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης έθεσε θέμα καταλληλότητας του χώρου, λόγω προγενέστερης χρήσης ως ακτινολογικό κέντρο, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τις μετρήσεις που έγιναν από κλιμάκιο του Δημόκριτου, καθώς και σαφή δέσμευση από τη διοίκηση για την ασφάλεια στην υγεία των παιδιών μας.

Θα έχει ενδιαφέρον να μας εξηγήσει η δήμαρχος τι έχει αλλάξει σήμερα από τη θέση του συνδυασμού της, όταν βρισκόμενοι στην αντιπολίτευση με δελτίο Τύπου στις 9/2/2015 εξαπέλυαν μύδρους εναντίον του πρώην δημάρχου, Δ. Στεργίου, για τους «κακούς» χειρισμούς του αναφορικά με το οριστικό κλείσιμο της πτέρυγας Μπόμπολα. Της θυμίζω ότι καταλήγοντας δήλωναν πως «το νοσοκομείο, είναι απαραίτητο για την περιοχή και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ανοικτό και σε πλήρη λειτουργία».

Φυσικά δεν περιμένω καμίαν απάντηση, είναι διαπιστωμένο πλέον σε πολλούς «πολιτικούς» μετά την αναρρίχηση στην εξουσία, να τους κονταίνει ξαφνικά η μνήμη ή να παθαίνουν βολική αμνησία!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet