Β. Μπούρας: Η δήμαρχος Πεντέλης έχει προσωπική εικόνα για την «καθαριότητα» στον Δήμο;
Κοινωνία

Β. Μπούρας: Η δήμαρχος Πεντέλης έχει προσωπική εικόνα για την «καθαριότητα» στον Δήμο;

Νέα επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπολύει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βασίλης Μπούρας αναφορικά με την κατάσταση της καθαριότητας στον Δήμο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

Στάχτη στα μάτια των πολιτών για να δικαιολογηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν όλα όσα μας έκανε γνωστά η δήμαρχος κ. Δ. Κεχαγιά στις 20/7/2020, σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα στην καθαριότητα, από την συνδυασμένη δράση δημοτικών και ιδιωτικών συνεργείων.

Σταθερή στην εμμονική γραμμή που έχει χαράξει, νομίζει ότι μέσα από δελτία Τύπου, με ανακρίβειες, θα καλύψει την ανικανότητα διαχείρισης ενός ομολογουμένως μέγιστου προβλήματος που ταλανίζει την πόλη μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αναρωτιέμαι πραγματικά εάν έχει προσωπική εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση, η απλώς της τα σερβίρουν έτοιμα οι δημοσιοσχεσίτες του επιτελείου της. Έφτασε μάλιστα στο σημείο τής υπερβολής να μας διαβεβαιώνει ότι τούς επόμενους μήνες η πόλη θα αγγίζει στον τομέα καθαριότητας τα ευρωπαϊκά πρότυπα!

Χωρίς καμία μελέτη, επανασχεδιασμό και συνεχή ενημέρωση των πολιτών πάνω στα νέα δεδομένα που έχουμε στη διαχείριση αποβλήτων, δίχως κανονισμό καθαριότητας και δημοτική αστυνομία για την επιβολή κυρώσεων στους ασυνείδητους, με το φόρτωμα του προβλήματος σε ένα και μόνο άτομο (μετά την κατάργηση των τριών τοπικών αντιδημάρχων), το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου χρόνου διοίκησης είναι «μία τρύπα στο νερό»!

Η κατάσταση που αντικρίζει ο επισκέπτης στο κοιμητήριο Μελισσίων σήμερα ελάχιστα διαφέρει από αυτό πού βιώνει έξω από την κατοικία του ή από αυτό που θα διαπιστώσει σε μία περιπατητική διαδρομή στο εσωτερικό των τριών δημοτικών ενοτήτων. Για να μην φτάσουμε λοιπόν στο σημείο σε ότι μας ανακοινώνει η κ. δήμαρχος να απαντάμε με το «πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!», κάτι που δεν θα τιμά τον θεσμό που αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε, αλλά κυρίως για να μην πάνε χαμένα τα 2.000.000 ευρώ των δημοτών που θα δώσουμε στους ιδιώτες, καλό θα είναι να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, δίνοντας βάση σε αυτά πού της επισημαίνονται και να αφήσει τις πολιτικές φανφάρες που προκαλούν τη νοημοσύνη μας!

Υ.Γ.1: Αποδεικνύεται καθημερινά ότι αυτή η συνδιοίκηση είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί στον Δήμο Πεντέλης και δυστυχώς η ευθύνη είναι επιμερισμένη σε όλους μας, που εμπλεκόμαστε με τα κοινά! 

Υ.Γ.2: Η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων εάν δεν το γνωρίζει ο κ. αντιδήμαρχος Καθαριότητας,είναι μέσα στα καθήκοντά του. Τα οχήματα αυτά, που έχουν γεμίσει την πόλη, εκτός από εστία μόλυνσης αποτελούν και εν δυνάμει κίνδυνο ατυχήματος. 

Υ.Γ.3: Παρότι έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι, που ως γνωστόν ξεκίνησε από τα όρια του Δήμου μας, τελικά από ό,τι φαίνεται κανείς δεν έχει βάλει μυαλό! Τι και αν έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στις 9/5/2020 για την ανεξέλεγκτη χωματερή στο κοιμητήριο Μελισσίων (με τούς αυτονόητους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς και περιβαλλοντικής ρύπανσης), η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών συνεχίζεται αδιάλειπτα, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια έως σήμερα από τις αρμόδιες αρχές. Ας ελπίσουμε ότι η τύχη ως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα είναι μαζί μας, γιατί το συμβάν στις 18/7/2020 με την εστία φωτιάς σε παλιά στρώματα που βρίσκονται στο  εγκαταλελειμμένο κτήριο του ΝΙΕΝ (προκλήθηκε πιθανόν από ανοησία νεαρών όπως μάθαμε), είναι κακό σημάδι! 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet