Β. Μπούρας προς διοίκηση: Τι ενέργειες γίνονται σχετικά με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο Πεντέλης;
Κοινωνία

Β. Μπούρας προς διοίκηση: Τι ενέργειες γίνονται σχετικά με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο Πεντέλης;

Με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Μελισσίων προς τιμήν της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ο ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης, Βασίλης Μπούρας, κάνει τις δικές του παρατηρήσεις και θέτει ερωτήματα στη δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά, αναφορικά με το ζήτημα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Ειδικότερα, ο κ. Μπούρας σημειώνει ότι «παραβλέποντας τυχόν λάθη που μπορεί να έγιναν στη διοργάνωση της κομματικής εκδήλωσης προς τιμήν της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, (συνωστισμός, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, κ.λπ.), θεωρώ ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία για δρομολόγηση εξελίξεων, σχετικά με το φλέγον θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο μας», ενώ προσθέτει ότι «έτσι λοιπόν πέρα από τη φιέστα, περίμενα από τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά εκμεταλλευόμενη τη στιγμή από την παρουσία της καθ’ ύλην αρμοδίας υπουργού, να αποσπάσει δημόσια δέσμευση για λύση εδώ και τώρα!».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «έως σήμερα δεν έχουμε καμιάν πληροφόρηση από τη δημοτική αρχή, όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει από την έλλειψη αιθουσών, για τη φιλοξενία των περίπου 200 εγγεγραμένων προνηπίων της σχολικής περιόδου 2020-21», ενώ συμπληρώνεται ότι «το μόνον που γνωρίζουμε, είναι η πανηγυρική ανακοίνωση της δημάρχου προς τα ΜΜΕ στις 24/4/2020 (μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Κεραμέως), ότι θα αξιοποιηθεί η πτέρυγα του νοσοκομείου Μπόμπολα για τον σκοπό αυτόν».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπούρας έθεσε «έχοντας αγωνία πρώτα ως γονέας προνηπίου και κατόπιν ως δημοτικός σύμβουλος», προς τη δήμαρχο τις εξής ερωτήσεις:

  1. Με δεδομένο τον αριθμό των παιδιών, χρειαζόμαστε το λιγότερο 6 αίθουσες.Θα προλάβετε να τις έχετε έτοιμες σε δύο μήνες, έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς που έχει οριστεί στις 7 Σεπτεμβρίου;
  2. Θα υπάρξει τελικά αξιοποίηση της πτέρυγας Μπόμπολα, ή ήταν απλώς μία  πρόταση χωρίς αντίκρισμα;
  3. Γνωρίζοντας εκ των έσω την καθοδική πορεία των οικονομικών του δήμου μας, από πού θα αντλήσετε τούς πόρους για τυχόν κατασκευή νέων αιθουσών;
  4. Υπάρχει περίπτωση να μας δοθεί τελικά παράταση, για έναν ακόμη χρόνο στην υποχρεωτική εφαρμογή;

«Πρέπει επιτέλους», συνεχίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, «η κ. Κεχαγιά να αντιληφθεί, ότι το πρώτο πράγμα στη διοίκηση είναι η πρόβλεψη. Δεν είναι δυνατόν να τρέχει κάθε φορά πίσω από γεγονότα, περιμένοντας την τελευταία στιγμή εάν πάει κάτι στραβά,τον από μηχανής θεό ή την αόρατη αρχή για να τη σώσει».

Τέλος, ο κ. Μπούρας δεν παραλείπει να απευθυνθεί και στον εταίρο της διοίκησης του Δήμου, σημειώνοντας:

«Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας γίνει γνωστή η θέση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Παλαιοδήμου, εκπαιδευτικού στο επάγγελμα και εταίρου στη διοίκηση, γιατί κατά πληροφορίες έχει καταθέσει στη δήμαρχο σοβαρές αιτιάσεις, τόσο για τα οικονομικά του Δήμου, όσο και για τις εξελίξεις επί του θέματος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet