Για αυταρχισμό κατά εργαζομένων κατηγορεί τη Δ. Κεχαγιά η ΔΑΣ Πεντέλης
Κοινωνία

Για αυταρχισμό κατά εργαζομένων κατηγορεί τη Δ. Κεχαγιά η ΔΑΣ Πεντέλης

Για «νέα, ήθη και έθιμα» που καθιερώνει η νέα δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, «εφαρμόζοντας τακτικές οι οποίες είναι απαράδεκτες, χωρίς να τηρούνται καν και τα στοιχειώδη προσχήματα», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Πεντέλης.

Όπως αναφέρει, με αποφάσεις της η δήμαρχος, «μετακινεί συναδέλφους, άλλους τους καθαιρεί από θέσεις ευθύνης και όλα αυτά χωρίς καμιά αιτιολογία». Μάλιστα, σε ερώτηση εργαζομένου, για ποιον λόγο προέβη σε αυτές τις αποφάσεις, η απάντηση της κ. Κεχαγιά -όπως υποστηρίζει η ΔΑΔ Πεντέλης- ήταν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση αιτιολόγησης.

«Κατά τα άλλα, η διοίκηση του Δήμου άλλαξε, αλλά ο αυταρχισμός είναι εδώ. “Το φύγε εσύ και το έλα εσύ” συνεχίζεται» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η νέα “ανεξάρτητη” διοίκηση του Δήμου μας, εμπνεόμενη από την κυβέρνηση της Ν.Δ., πιστεύει ότι ο Δήμος είναι ιδιωτική εταιρεία και ότι κάνει κουμάντο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

»Κύριοι της διοίκησης μάλλον έχετε μπερδευτεί. Δήμο διοικείτε και όχι το μαγαζάκι σας».

Η ΔΑΣ Πεντέλης υποστηρίζει ότι κάποιοι «θέλουν να μετατρέψουν τους δήμους σε ιδιωτικές εταιρείες, να λειτουργούν με κριτήρια του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι να μην βγάζουν άχνα, να είναι τρομοκρατημένοι, χωρίς δικαιώματα, να έρχονται στη δουλειά με το κεφάλι σκυμμένο και να μην τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Να μην διεκδικούν, να μην κουβεντιάζουν. Αυτό είναι το νέο μοντέλο των δήμων που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και πλειοψηφία δημοτικών αρχών. Αυτό είναι το πρότυπό τους».

«Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν, θα μας βρουν απέναντι. Δυστυχώς, για τη διοίκηση του Δήμου οι εργαζόμενοι έχουν ακόμα δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο», υποστηρίζουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και καταλήγουν:

«Καλούμε τη δήμαρχο να αποσύρει τώρα την απόφασή της. Να κάτσει και να κουβεντιάσει με τους συναδέλφους και με το σωματείο. Καλούμε όμως και τους συναδέλφους να αντιταχθούν στις πρακτικές της διοίκησης του Δήμου, οργανωμένα μέσα από το σωματείο, που η πλειοψηφία οφείλει να πάρει θέση τώρα». 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet