Για ποια έργα στον Δήμο Πεντέλης συζήτησαν η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά και ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Για ποια έργα στον Δήμο Πεντέλης συζήτησαν η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά και ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής κρίσιμων έργων υποδομής, ενεργειακών και οδικών παρεμβάσεων στον Δήμο Πεντέλης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τη δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

Στη συνάντηση μετείχε και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τις ευχαριστίες της δημάρχου για την συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της πρόσφατης φωτιάς στην περιοχή της Πεντέλης, εξέφρασε ακόμη μια φορά την πεποίθηση ότι η πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το «ισχυρό όπλο» για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνεπικουρεί το έργο πυροσβεστών, Δήμων και Πολιτείας, όποτε χρειάζεται.

Η κ. Κεχαγιά κατά τη συζήτηση, έθεσε στον περιφερειάρχη Αττικής σημαντικά ζητήματα για τον Δήμο, ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας για την ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων που διαθέτουν σχολεία της περιοχής, τη λειτουργία παιδικού σταθμού στην Πεντέλη και τη δημιουργία Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Παράλληλα, η κ. Κεχαγιά αναφέρθηκε στην ανάπλαση του γηπέδου της Νέας Πεντέλης, με την προοπτική να λειτουργήσει στην ευρύτερη έκταση πάρκο αναψυχής.

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει ως στόχο την πλήρη αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να στηρίξει τις ώριμες μελέτες των υπηρεσιών των δήμων. «Οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της κ. Κεχαγιά για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Πεντέλη με νέες διαγραμμίσεις, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα ανταποκριθεί άμεσα, καθώς ήδη εκτελείται ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την Αττική, με παρεμβάσεις και αναπλάσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Τέλος, η κ. Δ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη «για την εποικοδομητική συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία θα αποτυπωθεί και στην υλοποίηση νέων έργων για τον Δήμο Πεντέλης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet