Δ. Στεργίου προς αντιδημάρχους: “Προσοχή στην ασφάλεια των εργαζομένων”
Κοινωνία

Δ. Στεργίου προς αντιδημάρχους: “Προσοχή στην ασφάλεια των εργαζομένων”

Την προσοχή των τοπικών αντιδημάρχων σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα των τριών δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Πεντέλης εφιστά ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, έπειτα από τον πρόσφατο χαμό εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου Πλατανιά Χανιών.

Ο δήμαρχος τονίζει την αναγκαιότητα για την ατομική προστασία των εργαζομένων και την ευθύνη της διοίκησης, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη επιστολή του προς τους αντιδημάρχους.

Μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Πλατανιά Χανιών κατά την ώρα του καθήκοντος πριν από τρεις ημέρες, γίνεται φανερό ότι θα πρέπει να επισημάνουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί ακόμη ένα θύμα. Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο του κλάδου που επιτελεί ένα βαρύ, δύσκολο και ανθυγιεινό επάγγελμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

  • Πρέπει να απαιτήσετε και να ελέγχετε καθημερινά, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας να χρησιμοποιούν τα είδη ατομικής προστασίας, για να διασφαλίσουμε πρώτα απ΄ όλα τη ζωή τους και την υγεία τους, διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να θρηνήσουμε άλλα θύματα.
  • Η ζωή και η υγεία του εργαζόμενου δεν διαπραγματεύεται ούτε έχουμε ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο να την εκθέτουμε σε κίνδυνο, έχουμε απόλυτη την ευθύνη να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ και να ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, τα δεν ξέρω και  δεν είδα δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Δείτε την Επιστολή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet