«Γυναίκα 2022: Γεφυρώνοντας τις ανισότητες για ένα βιώσιμο αύριο»
Κοινωνία

«Γυναίκα 2022: Γεφυρώνοντας τις ανισότητες για ένα βιώσιμο αύριο»

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Πεντέλης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Γυναίκα 2022: Γεφυρώνοντας τις ανισότητες για ένα βιώσιμο αύριο», την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πεντέλης, η οποία εστιάζει στην ανάδειξη της σημασίας των δημόσιων πολιτικών σε κάθε πεδίο δημόσιας ζωής και δράσης προς την ανατροπή των στερεοτύπων και την αναχαίτιση της ανισότητας για ένα βιώσιμο αύριο στη σύγχρονη, σύνθετη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

«Σε μία διαδρομή που έχει ακόμα να διανύσει πολλά βήματα ως την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας, στη συναντίληψη της διαφορετικότητας, στην απάλειψη κάθε έμφυλης και όχι μόνο διάκρισης, η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και η ενδυνάμωση του λόγου και του ρόλου τους αποτελεί έμπνευση συμμετοχής και κίνητρο κοινωνικής και πολιτικής δράσης» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, που συνεχίζει ως εξής:

«Σε αυτή τη διαδρομή η λειτουργία συλλογικών οργάνων όπως η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, συνδετικός κρίκος της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με την Αυτοδοίκηση, έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο».

Προσκεκλημένες ομιλήτριες στη διαδικτυακή εκδήλωση είναι οι κ.κ. Δήμητρα Κεχαγιά, δήμαρχος Πεντέλης, Μαρία Κακαλή. δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ και Φωτεινή Βρύνα, επικεφαλής του γραφείου Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν, μετά τις εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητριών, από την πρόεδρο της ΔΕΠΙΣ του Δήμου Πεντέλης, η ταυτότητα και τα μέλη της επιτροπής, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των κεντρικών ομιλητριών και του κοινού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα (www.penteli.gov.gr) και το κανάλι YouTube (Dimos Pentelis) του Δήμου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet