Δήμητρα Κεχαγιά: Ας γίνουμε η γενιά που θα αποκαταστήσει την ηρεμία στη φύση
Κοινωνία

Δήμητρα Κεχαγιά: Ας γίνουμε η γενιά που θα αποκαταστήσει την ηρεμία στη φύση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, απηύθυνε το εξής μήνημα:

Η 5η Ιουνίου, η οποία καθιερώθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μία ημερομηνία που θα πρέπει να θυμίζει σε όλους μας τις υποχρεώσεις και τις καθημερινές μας ευθύνες απέναντι στο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές, οι καύσωνες, οι πανδημίες, είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και για τον λόγο αυτόν, η περαιτέρω επιβίωση και παραμονή στο πλανήτη μας εξαρτάται άμεσα από το πόσο εμείς προστατεύουμε το περιβάλλον. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, για την αποκατάστασή του.

«Ας οραματιστούμε, ας αναδημιουργήσουμε, ας αποκαταστήσουμε τη φύση», μας προτρέπει ο ΟΗΕ, με το μήνυμα που προσέδωσε φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Είναι το μήνυμα που μας καλεί να ενεργοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του φυσικού μας πλούτου και περιβάλλοντος και να πρασινίσουμε και πάλι τις πόλεις που ζούμε.

Στον Δήμο Πεντέλης κάνουμε καθημερινά πράξη αυτήν την προσπάθεια: Με τη συνεχή φροντίδα, αναβάθμιση και προστασία των αλσών και δασών μας, με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων μας, με την προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης από το πετρέλαιο, με τη συνεχή μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, με την απόκτηση νέων χώρων και τη δημιουργία περισσότερου πρασίνου, με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καθαριότητας, με τη συστηματική επαναλειτουργία του οδοκαθαρισμού στην πόλη μας, με την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των βιοαποβλήτων, με την επέκταση της ανακύκλωσης και πολλά ακόμη.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών και ας γίνουμε η γενιά που θα ξαναφέρει την ηρεμία στη φύση, αποκαθιστώντας την και προστατεύοντάς την.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet