Δήμος Πεντέλης: Δεν χαλαρώνουμε – Ακολουθούμε τις οδηγίες, φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Δεν χαλαρώνουμε – Ακολουθούμε τις οδηγίες, φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Από την αρχή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 ο Δήμος Πεντέλης είναι κοντά στους δημότες, εφαρμόζοντας τα μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών, όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Ψυχικής Υγείας, Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης των Πολιτών, Ελένη Πολίτη.

Δυστυχώς όμως, προσθέτει η ίδια, διαπιστώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει στη χώρα μία αυξανόμενη τάση νέων κρουσμάτων της Covid-19. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μία σημαντική χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας, που ήδη προκαλεί ένα νέο κύμα της πανδημίας με δυσμενείς επιπτώσεις πρωτίστως στην υγεία των πολιτών, προσθέτει η κ. Πολίτη.

Στόχος του Δήμου, όπως σημειώνει, είναι η διατήρηση της υγείας των δημοτών, που υλοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες είναι επιφορτισμένες και για τη σωστή επιτήρησή τους, ενώ παράλληλα προβαίνει και σε εφαρμογή ίδιων μέτρων προστασίας.

Ο Δήμος Πεντέλης λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε αυτή τη βάση για όσο χρειαστεί, όπως έπραξε και κατά τη διοργάνωση των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, συμπληρώνει η κ. Πολίτη, ενώ υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες την ιδιαίτερη σημασία που έχει να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και τα κυβερνητικά μέτρα.

Ειδικότερα, στον Δήμο Πεντέλης η είσοδος του κοινού στο δημαρχείο, στους αθλητικούς χώρους και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του γίνεται αποκλειστικά με χρήση μάσκας.

Σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των δημοτών ο Δήμος ενθαρρύνει αυτή να γίνεται ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα του και τις δυνατότητες που αυτή παρέχει, ώστε να μη χρειαστεί μετακίνηση και οι υπηρεσίες να παρέχονται με καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

Συνιστάται, επίσης, πριν την προσέλευση στην όποια διοικητική υπηρεσία του Δήμου, να έχει προηγηθεί προσυνεννόηση για ραντεβού, με το γραφείο Δημότη στους τηλ. αριθμούς 213 2050098 και 213 2050099.

«Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή και συνεχή προσήλωση στην τήρηση των μέτρων, να φοράμε μάσκες προστασίας όπου αυτό προβλέπεται, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, τις απαραίτητες αποστάσεις και τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι τη σημασία που έχουν για την επιτυχία των μέτρων η ατομική ευθύνη και η υιοθέτηση κοινωνικής συμπεριφοράς απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού. Για το λόγο αυτό, ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς» καταλήγουμε στην ανακοίνωσή της η κ. Πολίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet