Δήμος Πεντέλης: Καταργούμε τις «χωματερές» που άλλοι δημιούργησαν
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Καταργούμε τις «χωματερές» που άλλοι δημιούργησαν

Στην αντεπίθεση περνά η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Μελίσσια.

Με ανακοίνωσή της κατηγορεί όσους βρίσκονταν στην προηγούμενη διοίκηση για ότι δημιούργησαν και λειτούργησαν «παράνομες χωματερές» και τώρα υποκριτικά δηλώνουν υπέρμαχοι του περιβάλλοντος.

Πάντως, στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση παραδέχεται ότι στη σημερινή (21/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει αρνητική απόφαση για τη δημιουργία του ΣΜΑ, η οποία ωστόσο θα «καταπέσει» ως «νομικά αστήριχτη», όπως υποστηρίζει.

Το γεγονός της αρνητικής απόφασης ενισχύει η πρωινή δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020 και αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελου Παλαιοδήμου, που προεξοφλεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του (συνεργάζεται με τη διοίκηση του Δήμου) θα ταχθεί κατά της δημιουργίας ΣΜΑ.

Στην ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στην τοποθέτηση του κ. Παλαιοδήμου, αναφέρονται τα εξής:

Η αντιπολίτευση του Δήμου ξεπερνά τις τελευταίες μέρες κάθε όριο ψεύδους και υποκρισίας για το θέμα της ρύθμισης του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη νομιμοποίηση Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στην Αττική.

Τους θυμίζουμε, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι που σήμερα υποκριτικά κόπτονται για το περιβάλλον αποσιωπούν σκοπίμως ότι είναι εκείνοι που δημιούργησαν και λειτούργησαν τις «παράνομες χωματερές» στα Μελίσσια, αλλά και στην Πεντέλη, που παραλάβαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Καθαρίσαμε και κλείσαμε οριστικά εδώ και έναν χρόνο τη μία στην Πεντέλη και πλέον ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στα Μελίσσια, που λειτουργούσε παράνομα, θα λειτουργεί  μόνο για τις ανάγκες του Δήμου μας, με προσωρινή 3ετή νόμιμη άδεια λειτουργίας ως ΣΜΑ και με την εποπτεία των ελεγκτικών αρχών, που εγγυάται ότι δε θα υπάρχει καμία «χωματερή» ή «σκουπιδότοπος».

Η σημερινή αντιπολίτευση και οι διάφοροι συνοδοιπόροι της προηγούμενης δημοτικής αρχής νομίζουν ότι, με ψέματα και fake news, θα πείσουν τους πολίτες. Δεν μιλούν για τον δικό τους σχεδιασμό για το θέμα, προφανώς γιατί ήταν ανύπαρκτος.  Δεν εξηγούν πού θα εγκαθιστούσαν τον περίφημο κλαδοτεμαχιστή και θέλουν να ξεχαστούν τα σχέδιά τους και η μελέτη τους για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης στο Πεντελικό.

Η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, και οι συνεργάτες της βάζουν τέλος στο χάος που παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκηση, θα το κάνουν και στον συγκεκριμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι φιέστες με σκηνικό το Δημοτικό Συμβούλιο βλάπτουν το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που θα λάβει, για λόγους εντυπώσεων, θα καταπέσουν καθότι είναι νομικά αστήριχτες.

Σε λίγες εβδομάδες οι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να δουν με τα μάτια τους τον χώρο και ότι όλα θα είναι νόμιμα, καθαρά και τακτοποιημένα.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Γιώργος Ν. Βλάχος

    Το θέμα του ΣΜΑ είναι καθαρά θέμα Ύφους και Ήθους Διοίκησης! Corporate Covernence, Διαφάνεια, Κοινωνική Συνοχή, Συναίνεση, Sustainability, άγνωστες λέξεις για την Δημαρχιακή Αρχή! Μία από τα ίδια! Επειδή όμως οι καιροί τρέχουν μπροστά, μία από τα χειρότερα! Ο εκσυγχρονισμός, η αλλαγή και προσαρμογή στις νέες εποχές και τεχνολογίες, απαιτούν πριν απ’όλα “αλλαγή νοοτροπίας”! Που με την σειρά της απαιτεί να αλλάξει νοοτροπία ο κάθε Δημότης, με πρώτη την αγαπητή κα Δήμαρχο!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet