Δήμος Πεντέλης: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προστασία των αδέσποτων
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προστασία των αδέσποτων

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων έστειλε ο Δήμος Πεντέλης.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, με αρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση για τα υπό εξαφάνιση είδη. Μας υπενθυμίζει ότι σκοπός μας είναι να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιήσουμε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα την κοινωνία για τα οφέλη από τη συνύπαρξή μας με τα ζώα συντροφιάς.

Δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται οι ειδήσεις που αναφέρουν ανθρώπους κάθε ηλικίας, που βασανίζουν ή σκοτώνουν ζώα δίχως να αντιλαμβάνονται τη φρίκη της πράξης τους.

Δεν είναι λίγοι και οι συνδημότες μας που αγνοούν ότι “Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική”, γεμίζοντας την πόλη με αδέσποτα, προκαλώντας προβλήματα και στα ζώα και στους ανθρώπους.

Ένας πραγματικός φιλόζωος δεν θα έβλεπε το ζώο συντροφιάς σαν ένα ακόμα παιχνίδι αλλά σαν ένα πραγματικό μέλος της οικογένειάς του. Και μπορεί η εγκατάλειψη ζώου να αποτελεί ποινικό αδίκημα και να τιμωρείται αυστηρά με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί ορισμένους ιδιοκτήτες να επιδεικνύουν αδιαφορία και ανευθυνότητα απέναντι στα κατοικίδιά τους.

Ο Δήμος Πεντέλης συνεχίζει την προσπάθεια της προστασίας των αδέσποτων που διαβιούν στην πόλη με υπευθυνότητα και αγάπη υλοποιώντας ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων που προβλέπει η νομοθεσία όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στειρώσεις, εμβολιασμοί και συνεργάζεται άψογα με τα φιλοζωικά σωματεία και τους φιλόζωους που προσφέρουν πάρα πολλά σε θέματα ευζωίας των αδέσποτων.

Δεν χρειάζεται να είσαι ενεργός φιλόζωος για να βάζεις τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σου. Δεν χρειάζεται να είσαι υπερήρωας για να σώσεις ή να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη τη στήριξη και την αγάπη σου.

Μπορεί να μην αλλάξεις τον κόσμο σώζοντας ένα αδέσποτο, αλλά σίγουρα αλλάζεις τον κόσμο του ζώου αυτού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet