Δήμος Πεντέλης: Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα σε 13 σχολικά κτήρια
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα σε 13 σχολικά κτήρια

Η δημοτική αρχή Πεντέλης τονίζει ότι το τελευταίο τρίμηνο υλοποίησε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πρόγραμμα έργων στα σχολεία του Δήμου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, έγιναν πολλά και σημαντικά έργα σε όλα τα σχολεία, με σημαντικότερη παρέμβαση την πλήρη ανακαίνιση και ανακατασκευή των τουαλετών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και την επέκταση των χώρων υγιεινής του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες στα ακόλουθα 13 σχολικά κτήρια του Δήμου Πεντέλης:

  • Στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί κι έγινε η επισκευή επιχρισμάτων και προστεγασμάτων όψεων.
  • Στο 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί κι έγινε η αποκατάσταση όψεων.
  • Στο 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί κι έγινε η αποκατάσταση όψεων. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η επισκευή επιχρισμάτων όψεων περιμετρικά του αύλειου χώρου, καθώς και η επισκευή και στεγάνωση του στεγάστρου του αύλειου χώρου.
  • Στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης (Παράρτημα), ολοκληρώθηκε η λειτουργική αναδιαρρύθμιση των χώρων κι εξασφαλίστηκε καλύτερη προσβασιμότητα στις τουαλέτες από την αίθουσα διδασκαλίας.
  • Στο 1ο Δημοτικό Μελισσίων, έγινε ολική ανακαίνιση των τουαλετών των μαθητών, με παράλληλη λειτουργική αναδιαρρύθμιση, αλλά κι επέκταση των χώρων υγιεινής. Υλοποιήθηκαν οι απαραίτητοι ελαιοχρωματισμοί και οι αποκαταστάσεις όψεων. Τέλος, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας σε μέρος του αύλειου χώρου.
  • Στο 3ο Δημοτικό Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί κι έγινε η αποκατάσταση όψεων.
  • Στο 4ο Δημοτικό Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί κι έγινε η αποκατάσταση όψεων.
  • Στο Δημοτικό Νέας Πεντέλης, ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί κι έγινε η αποκατάσταση όψεων. Παράλληλα, υλοποιήθηκε η ανάπλαση και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
  • Στο 1ο Δημοτικό Πεντέλης, ολοκληρώθηκαν οι γενικές επισκευές στον αύλειο χώρο, οι επισκευές επιχρισμάτων όψεων και οι ελαιοχρωματισμοί, όπως και οι επισκευές στεγάνωσης οροφών, καθώς και αναβάθμιση της ηλεκτρικής εγκατάστασης.
  • Στο ειδικό σχολείο Πεντέλης έγιναν ελαιοχρωματισμοί σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι επισκευές και οι διαμορφώσεις στον αύλειο χώρο, οι επισκευές κουφωμάτων και βρυσών, η αποκατάσταση όψεων και οι ελαιοχρωματισμοί.
  • Στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι επισκευές στον αύλειο χώρο με την αποκατάσταση των βρυσών, της πλακόστρωσης και της κλίμακας της κεντρικής εισόδου, οι επισκευές στις τουαλέτες, όπως και η αποκατάσταση επιχρισμάτων όψεων και οι ελαιοχρωματισμοί.
  • Στο Λύκειο Μελισσίων, ολοκληρώθηκαν οι επισκευές κουφωμάτων και οι σιδηρουργικές εργασίες με την αντικατάσταση θυρών.
  • Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Πεντέλης, ολοκληρώθηκαν οι επισκευές κουφωμάτων και οι σιδηρουργικές εργασίες με την αντικατάσταση θυρών.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Τα χαμόγελα των παιδιών και των εκπαιδευτικών μάς δικαιώνουν. Η δημοτική αρχή, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, βάσει σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού, και σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, μερίμνησε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου στεκόμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου μας, έτοιμοι πάντα να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επίτευξη του εκπαιδευτικού έργου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για αυτό το αποτέλεσμα στις προέδρους των σχολικών επιτροπών Αιμιλία Λεονταρίτου και Σέβη Πάχνη, καθώς και τον ειδικό μου συνεργάτη μηχανικό Περικλή Μπουρσινό.

Ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο, τον διευθυντή και τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για τη βοήθειά τους, καθώς και τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολικών μας μονάδων, καθώς όλοι εργάστηκαν για την άρτια προετοιμασία των σχολείων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet