Δήμος Πεντέλης: Στις 16:45 ξέσπασε η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Νταού Πεντέλης
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Στις 16:45 ξέσπασε η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Νταού Πεντέλης

Νέα ανακοίνωση, με αλλαγή στην ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Νταού Πεντέλης τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, εξέδωσε ο Δήμος Πεντέλης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ανακοίνωση του Δήμου σημειωνόταν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 16:00, ενώ στην ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δήμος σήμερα, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 16:45.

Σημειωτέον ότι έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας video από κάμερα ασφαλείας οικίας στην περιοχή Νταού Πεντέλης στο οποίο καταγράφεται η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά που έκαψε τη Ραφήνα, τον Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – ορθή επανάληψη του Δήμου Πεντέλης:

Περί ώραν 16.45 της χθες 23 Ιουλίου 2018 εξερράγη πυρκαγιά στον οικισμό Νταού Πεντέλη του Δήμου μας αμέσως βόρεια της κεντρικής πλατείας του χωριού. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων σε ελάχιστα λεπτά κατέκαψε τη βόρεια πλευρά του χωριού και διακινήθηκε δια μέσου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στη Ραφήνα, στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά με πολύ καταστρεπτικές συνέπειες εξελισσόμενη σε εθνική τραγωδία με πολλούς νεκρούς, πολλούς τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Στην Νταού Πεντέλη η φωτιά αντιμετωπίστηκε με την παρουσία του δημάρχου από το πρώτο λεπτό και την άμεση επέμβαση των Εθελοντικών Τμημάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης, του ΣΠΑΠ και αργότερα του 9ου Π.Σ. Αθηνών με συνέπεια τον περιορισμό των υλικών ζημιών σε καταστροφή ενός σπιτιού και υλικές ζημιές σε τέσσερα ακόμα σπίτια.

Μέσα στη τραγωδία αυτή το μόνο θετικό στοιχείο που μπορούμε να εξάρουμε είναι η άριστη λειτουργία των Εθελοντικών Τμημάτων και της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet