Ο Δήμος Πεντέλης προμηθεύεται εξοπλισμό για διαχείριση βιοαποβλήτων ύψους 1.826.751 ευρώ
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης προμηθεύεται εξοπλισμό για διαχείριση βιοαποβλήτων ύψους 1.826.751 ευρώ

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το τέλος του 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Πεντέλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προμήθεια του εξοπλισμού εντάσσεται στη στρατηγική που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά για την εφαρμογή μίας νέας πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων. Με βάση αυτήν, στόχος είναι ο Δήμος Πεντέλης να μειώσει τα απορρίμματα που αποστέλλει προς ταφή στη χωματερή. Αυτό θα έχει αφενός περιβαλλοντικό και αφετέρου οικονομικό όφελος.

Η σύμβαση προβλέπει την προμήθεια:

  • Τρία απορριμματοφόρων για την περισυλλογή των βιοαποβλήτων.
  • Φορτηγό ανατρεπόμενο όχημα με εγκατεστημένο γερανό με αρπάγη.
  • Ρυμουλκούμενο κλαδοτεμαχιστή.
  • 2.150 εξωτερικούς καφέ κάδους.
  • 14.5000 κάδους κουζίνας για τα νοικοκυριά.
  • Σύστημα τηλεματικής & έξυπνων κάδων.
  • 980 κάδους οικιακής κομποστοποίησης.
  • 20 κάδους οικιακής κομποστοποίησης για τα σχολεία.

Ο νέος εξοπλισμός θα εξυπηρετεί το σύνολο του Δήμου και μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας σταδιακά θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα διαλογής από το 2021 και μετά στο σύνολο του Δήμου.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε μαζί με τους πολίτες στην εφαρμογή ενός νέου τρόπου διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πόλη μας. Πρώτο μέλημά μας, είναι να αναπτύξουμε ένα νέο δίκτυο ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα νοικοκυριά. Έτσι θα καταφέρουμε να ανακυκλώνουμε περισσότερο και να μειώνουμε και άρα να στέλνουμε λιγότερα απορρίμματα για ταφή στο ΧΥΤΑ της Φυλής.

»Η μείωση αυτή εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος της πόλης θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του αυξανόμενου κόστους του τέλους ταφής, εξοικονομώντας χρήματα για τον Δήμο μας. Με τον νέο εξοπλισμό που αποκτούμε και με τη βοήθεια των συμπολιτών μας θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet