Δήμος Πεντέλης: Τα παιδιά γιορτάζουν το περιβάλλον
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Τα παιδιά γιορτάζουν το περιβάλλον

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, διοργάνωσε το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο Πευκοδάσος στα Μελίσσια, ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού.

Στη νέας γενιάς ανακαινισμένη παιδική χαρά του Πευκοδάσους στα Μελίσσια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και με τη βοήθεια των ηρώων του Αστερίξ που βρέθηκαν στα εγκαίνια της νέας Παιδικής Χαράς του Δήμου Πεντέλης στο Πευκοδάσος, έμαθαν για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τους καφέ κάδους. Παράλληλα, μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δράσεις, είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ά., δημιουργώντας το δικό τους μικρό μποστάνι που το πήραν μαζί τους μαζί με αναμνηστικά δώρα, καπέλα και τσάντες.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2022 η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε:

«Έχοντας μόνο μία Γη στην οποία μπορούμε να βασιστούμε για την επιβίωσή μας, πρέπει να θυμόμαστε τον ζωτικό της ρόλο σε ό,τι κάνουμε, σε ό,τι καταναλώνουμε, σε ό,τι αγαπάμε. Είναι στο χέρι όλων μας, να προστατεύσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό που δεν είναι ανεξάντλητο».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα από την πλευρά της τόνισε:

«Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση-ενημέρωση των νέων ώστε να έχουν συμμετοχικό ρόλο στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος που θα συμφιλιώνει τον άνθρωπο , το περιβάλλον και την κοινωνία γιατί έχουμε “Μόνο μία ΓΗ” και οφείλουμε να την προστατέψουμε.

Επιλέξαμε μέσα στον πευκόφυτο χώρο του Πευκοδάσους της πόλης μας τα παιδιά με βιωματικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι στην ανακαινισμένη παιδική χαρά να αναπτύξουν δυναμική σχέση με τη φύση και να ενισχύσουν την αντίληψή τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των παιδιών και ευχαριστώ τις υπηρεσίες του δήμου που βοήθησαν για την άρτια διοργάνωση αυτής της δράσης».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και αντιδήμαρχος Πεντέλης, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«O ΣΠΑΠ κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προγραμματίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά με κύριο στόχο μας την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση τους για τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώσαμε πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή παιδιώv και πολιτών. Τα παιδιά ενημερώθηκαν με βιωματικές δράσεις και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές κατασκευές. Θετικό είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες ενήλικες και παιδιά αγκάλιασαν τη δράση αυτή και πιστεύουμε ότι βάλαμε και εμείς το μικρό μας λιθαράκι, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον».

Τέλος, η δημοτική αρχή αναφέρει: «Η μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο ο Δήμος Πεντέλης για την προστασία του Περιβάλλοντος, αποδεικνύουν έμπρακτα πως οι πολίτες του Δήμου έχουν ευαισθητοποιηθεί σε ένα σημαντικό θέμα που αφορά όλους».

Αρωγοί στην εκδήλωση του Δήμου Πεντέλης ήταν τα καταστήματα LEROY MERLIN, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «BEST 92.6», αλλά και οι εταιρείες Βίκος, TERRA MARA και GREEN HOUSE KOUTRAS.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet