Δήμος Πεντέλης: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στην ταφή θύματος κορωνοϊού στο Κοιμητήριο Μελισσίων
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στην ταφή θύματος κορωνοϊού στο Κοιμητήριο Μελισσίων

Για «τυφλό αντιπολιτευτικό μένος», «ψέμματα» και «fake news» μιλά ο Δήμος Πεντέλης, απαντώντας ουσιαστικά στην καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μπούρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, δεν απάντησε σε επίμονα ερωτήματά του σχετικά με το τι μέτρα ελήφθησαν για την ταφή θύματος κορωνοϊού στο Κοιμητήριο Μελισσίων.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεντέλης αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Πεντέλης σχετικά με την ταφή θανόντος που έπασχε από τον ιό “Covid-19”, που έλαβε χώρα στο Κοιμητήριο Μελισσίων στις 26 Μαρτίου διευκρινίζει τα ακόλουθα:

»Η ταφή θανόντων που έπασχαν από κορωνοϊό γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου την ταφή δεν την έκαναν υπάλληλοι του Δήμου, αλλά οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών, που είχαν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής τους προστασίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες σχετικές οδηγίες.

»Υπάλληλοι του Δήμου ήταν παρόντες, όμως δεν είχαν ουδεμία συμμετοχή στη διαδικασία της ταφής, σύμφωνα με τη σχετική προσυνεννόηση με το γραφείο τελετών.

»Ελπίζουμε μην παραστεί ανάγκη να ξαναϋπάρξει ταφή θανόντος από τον ιό “Covid-19” σε κοιμητρήριο του Δήμου μας. Αν όμως υπάρξει και αν ζητηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης σε αυτή, είναι προφανές ότι θα τηρηθούν και πάλι οι διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας των συμμετεχόντων στην ταφή, για τις οποίες ήδη ο Δήμος Πεντέλης είναι πανέτοιμος.

»Διευκρινίζουμε ότι το σημαντικότερο στις συγκεκριμένες τελετές είναι η ολιγάριθμη συμμετοχή πολιτών και η τήρηση των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, κάτι το οποίο τηρείται απόλυτα. 

»Λυπούμαστε πραγματικά που ορισμένοι σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας στιγμές, που απαιτούν ομοψυχία και συνεργασία, εκδηλώνουν το τυφλό αντιπολιτευτικό τους μένος, με ψέμματα και fake news. Μοναδική τους δικαιολογία, η άγνοιά τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet