Δήμος Πεντέλης: Ψηφιακή μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου και έλεγχος του καρκίνου του προστάτη έως τις 31/12
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Ψηφιακή μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου και έλεγχος του καρκίνου του προστάτη έως τις 31/12

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου τού μαστού, του τραχήλου τής μήτρας και του καρκίνου του προστάτη στους πληθυσμούς Δήμων της Αττικής.

Ειδικότερα, οι εξετάσεις με ψηφιακή μαστογραφία, τεστ κατά Παπανικολάου και έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη παρέχονται εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια, για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Πεντέλης.

Στόχος τού προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου (και επιπλέον με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών), όλων των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Ψηφιακή Μαστογραφία και όλων των ανδρών ηλικίας 40 έως 70 ετών με αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση (ψηλάφηση, υπερηχογράφημα κ.λπ.).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, έως και τις 31/12/2022 στην πρότυπη σταθερή μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στο Κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους (Τ.Κ.106 80).

Οι ενδιαφερόμενοι για να κλείσουν το ραντεβού τους μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης στο 210 8100884.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενες κυρίες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, με την γραμματεία τού Ιδρύματος στα τηλέφωνα 210 3620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Οι ενδιαφερόμενοι κύριοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00 έως 15:00, με το εργαστήριο στο τηλέφωνο 210.3643723 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι εξετασθέντες καλούνται και πάλι για συμπληρωματικές εξετάσεις (ψηλάφηση, υπερηχογράφημα, εντοπιστική-μεγεθυντική λήψη κλπ) οι οποίες πραγματοποιούνται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με μόνιμο χορηγό το «Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο», πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, με δωρεάν εξετάσεις, σε Δήμους της Αττικής και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Τα προγράμματα αυτά, υλοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο από το 1989 και σκοπός τους είναι να βρεθούν οι γυναίκες και οι άνδρες που νοσούν αλλά δεν το γνωρίζουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet