«Δεν είσαι η μόνη – Δεν είσαι μόνη»
Κοινωνία

«Δεν είσαι η μόνη – Δεν είσαι μόνη»

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είσαι η μόνη – Δεν είσαι μόνη», στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων Δήμου Πεντέλης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και της αντιδημάρχου Άντας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και την τεράστια σημασία που έχει η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα εξάλειψης της βίας καθώς και η ενεργοποίηση της πολιτείας και των φορέων για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν, η Άντα Χάνου-Μπούσουλα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, η Φωτεινή Βρύνα, περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα και η Βάσω Κόλλια, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων επισήμων, παρευρέθηκαν ο Ιωάννης Μιχελάκης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού 180– Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Χιδήρογλου.

Οι ομιλήτριες κ. Αποστολάκη, κοινωνιολόγος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και η κ. Στρατή, ψυχολόγος, στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου, τόνισαν ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα το οποίο παρουσιάζεται σε ποικίλες μορφές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου, φυλής, εθνικότητας και κουλτούρας. Επίσης αναφέρθηκαν στους παράγοντες που οδηγούν στη βία κατά των γυναικών, στις δραστηριότητες του Κέντρου και σε στατιστικά στοιχεία σχετιζόμενα με την ηλικία και την οικονομική κατάσταση των θυμάτων.

Στο τέλος της παρουσίασης τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, δείχνοντας ότι το θέμα απασχολεί άμεσα ή έμμεσα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «χρειάζεται περισσότερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση ώστε η βία που υφίσταται μια γυναίκα να μη μένει στη σιωπή».

Να σημειωθεί ότι στον Δήμο Πεντέλης παρέχεται μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έμφυλης βίας κ.ά, νομική συμβουλευτική, ενώ όπου κριθεί αναγκαίο γίνεται παραπομπή σε υπηρεσίες υγείας, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Επίσης η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, λειτουργεί 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχοντας άμεση ψυχολογική και νομική υποστήριξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet