Δεν πρόλαβαν να δώσουν αίμα στον Δήμο Πεντέλης λόγω της μεγάλης προσέλευσης
Κοινωνία

Δεν πρόλαβαν να δώσουν αίμα στον Δήμο Πεντέλης λόγω της μεγάλης προσέλευσης

O Δήμος Πεντέλης διοργάνωσε σήμερα (20/3) ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης αίματος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κολυμβητήριο του Δήμου στα Μελίσσια, από κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», με απόλυτη προσήλωση στα αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία έχουν επιβληθεί.

Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και κατόπιν πρόσφεραν αίμα, με τη βοήθεια και την επίβλεψη γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου.

Η προσέλευση των εθελοντών ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συγκεντρώθηκαν 79 φιάλες αίματος, παρά τα μέτρα της ελεγχόμενης προσέλευσης για την αποφυγή συνωστισμού.

Οι αιματολόγοι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα λήψεως άλλων μονάδων και για τοω λόγο αυτό υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στη δήμαρχο και τους αιματολόγους να επαναληφθεί η εθελοντική αιμοδοσία εντός δεκαπενθημέρου.

Ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αιμοδοσία, σημείωσε τα εξής:

«Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα ώστε να σώσουμε ζωές. Ακόμη περισσότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη. Και τώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη…»

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, σε σχετική δήλωσή της, αναφέρει:

«Σε μια τόσο δύσκολη υγειονομική κρίση για τη χώρα μας στεκόμαστε συνειδητά δίπλα στους συμπολίτες μας οι οποίοι ασθενούν ή που, ενδεχομένως, θα ασθενήσουν, συμβάλλοντας ο καθένας με τις δυνάμεις του, στην ευρύτερη προσπάθεια που πραγματοποιεί η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει την πανδημία. 

»Ευχαριστώ τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και τη συμμετοχή του στη δράση αυτή. Θα ήθελα όμως να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές αιμοδότες, το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου “Αμ. Φλέμινγκ”, αλλά και τους εργαζομένους του Δήμου μας οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή αιμοδοσία, φροντίζοντας πάνω από όλα να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

»Σήμερα έδωσαν αίμα 79 συμπολίτες μας και λόγω της μεγάλης προσέλευσης θα επαναλάβουμε την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στις 7/4. Η ανάγκη για αίμα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και δεν σταματά ποτέ. Περισσότερα εντός των ημερών. Και δεν ξεχνάμε: Μένουμε Σπίτι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet