Δεσμεύεται για την ασφάλεια των πολιτών ο δήμαρχος Πεντέλης
Κοινωνία

Δεσμεύεται για την ασφάλεια των πολιτών ο δήμαρχος Πεντέλης

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης κλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε συνάντηση που είχαν ο τοπικός σύλλογος της Καλλιθέας Πεντέλης και οι κάτοικοι, με την παρουσία του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης, με θέμα συζήτησης την ασφάλεια της περιοχής.

Αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι πιθανές λύσεις τους, ο δήμαρχος Πεντέλης δεσμεύτηκε να ζητήσει ακρόαση και από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό να εξασφαλίσει 24ωρη περίπολο αποκλειστικά για τον Δήμο Πεντέλης και να απαιτήσει την ενίσχυση της στελέχωσης και τη συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος απέστειλε στον υπουργό και πάλι νέο έγγραφο, στη συνέχεια μιας σειράς εγγράφων που έχει στείλει για το θέμα, στο οποίο και ζητά:

1. Συνάντηση μαζί του.
2. 24ωρη εποχούμενη περιπολία.
3. Ενίσχυση της στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας στη Δ.Κ. Πεντέλης.
4. Διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας στη Δ.Κ. Πεντέλης.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή του δημάρχου Πεντέλης προς τον υπουργό:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Καλαμβόκη 2α – 151 27 Μελίσσια
Τηλ. 2132050002- Fax 2132050039 Μελίσσια, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 1822

ΠΡΟΣ
Τον Αναπληρωτή Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη
κο Ιωάννη Πανούση

ΚΟΙΝ.: – Διεύθυνση Αστυνομίας
Βορειανατολικής Αττικής
Διευθυντή κο Γεώργιο Ζαφειρόπουλο
– Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης
Διοικητή κο Ιωάννη Γρίμμα
-Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης
Διοικητή κο Γεώργιο Τζατζάκη
– Φιλοπρόοδο Σύλλογο Καλλιθέας Πεντέλης
Πρόεδρο κο Περικλή Γιαννιό
-Κάτοικοι – Δημότες
Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης
(μόνο το διαβιβαστικό έγγραφο)

ΘΕΜΑ: Ασφάλεια Πολιτών
ΣΧΕΤ. : α. Το με αρ. πρωτ. 26355/22 Οκτ. 2012 έγγραφο του Δήμου Πεντέλης
β. Το με αρ. πρωτ. 1403/21 Ιαν. 2013 έγγραφο του Δήμου Πεντέλης
γ. Το με αρ. πρωτ. 3615/13 Φεβρ. 2013 έγγραφο του Δήμου Πεντέλης

Κύριε Υπουργέ,

– Θα θέλαμε καταρχήν να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέση που σας τιμά και σας επιφορτίζει με τη σοβαρή υποχρέωσή της ασφάλειας του πολίτη.

– Ο Δήμος Πεντέλης, ανεπτυγμένος στην νοτιοανατολική πλευρά του Πεντελικού, σε μία έκταση Ζώνης Ευθύνης εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00) στρεμμάτων, που τον καθιστά τον 2ο σε έκταση Δήμο της Αττικής, με μεγάλη αρτιότητα οικοπέδων, μικρούς συντελεστές δόμησης σε επαφή με δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας ζωής και περιουσίας των δημοτών του.

– Πρόσφατα και σε συνέχεια ληστειών και διαρρήξεων στην περιοχή μας, που σας κοινοποιήθηκαν με τα σχετικά, απανωτές διαρρήξεις εκδηλώθηκαν στον οικισμό Καλλιθέα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

– Οι τελευταίες διαρρήξεις είχαν και αυτές ως συνέπεια την αναστάτωση των συμπολιτών μας και την απαίτησή τους να προσφύγουμε σε εσάς για να επιτύχουμε τα αυτονόητα, που κατ΄ επανάληψη έχουμε ζητήσει και κατά το παρελθόν από το Υπουργείο σας, δηλαδή τη λειτουργία ενός μόνιμου αστυνομικού εποχούμενου περίπολου καθ΄ όλο το 24ωρο εντός των ορίων του Δήμου Πεντέλης και την ενίσχυση της στελέχωσης του υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης και του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης.

– Σας παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, να μας δεχτείτε για την έκφραση της ανησυχίας και των προτάσεών μας επί του σοβαρού αυτού θέματος ασφάλειας των συμπολιτών μας, το οποίο έχει δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία στη πόλη και την περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet