Δημοτική Συμμαχία: Έκθετη, επικίνδυνη και επιβλαβής για την πόλη η δημοτική αρχή Πεντέλης
Κοινωνία

Δημοτική Συμμαχία: Έκθετη, επικίνδυνη και επιβλαβής για την πόλη η δημοτική αρχή Πεντέλης

Επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπολύει η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την έγκριση προσωρινής λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Κοιμητήριο Μελισσίων.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Δεν έχουν τον Θεό τους!!! Το ένα «έγκλημα» ακολουθεί το άλλο. Μετά την κατάργηση του υγειονομικού χαρακτήρα, στην κορύφωση της πανδημίας, του Νοσοκομείου Μπόμπολα στα Μελίσσια και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο, με μια αμφιλεγόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου χρειάσθηκε:

  • μία ακόμη «αποστασία» (αλήθεια έναντι ποιου ανταλλάγματος; αυτού της ανάληψης εθελοντικής άμισθης θέσης;) – ιστορικά  και απολογιστικά οι αποστασίες δεν έχουν σχέση με αλτρουιστικές πρακτικές, εκτός εάν εδώ στον Δήμο Πεντέλης έχομε παγκόσμιες πρωτοτυπίες,
  • μια ισοψηφία 17-17 που επιτεύχθει με την ψήφο του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δροσάτου, χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων και η αμφιλεγόμενη ερμηνεία της διπλής ψήφου του προέδρου του Δ.Σ.,

τώρα προστίθεται ο διά νόμου χαρακτηρισμός του περιβάλλοντος χώρου του Νεκροταφείου Μελισσίων ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων (αλήθεια ποιος υπογράφει το αίτημα από τον Δήμο; Αναμένουμε απαντήσεις!) σε πλήρη άγνοια του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Η σχετική διάταξη κατατέθηκε και ψηφίστηκε με εκπρόθεσμη τροπολογία στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με λίγα λόγια, νομιμοποιούν ως «σκουπιδότοπο» αυτό το κακόγουστο και προσβλητικό για τους νεκρούς, καταστροφικό για το περιβάλλον και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία θέαμα στον περιβάλλοντα χώρο του Νεκροταφείου Μελισσίων, επιφανείας 10.441,54τ.μ., που βρίσκεται μάλιστα εντός της Α Ζώνης προστασίας ρέμματος Πεντέλης – Χαλανδρίου (ΦΕΚ 659/Δ/95).

Καλούμε τους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο, του οποίου σήμερα 17 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (η πλειοψηφία του) ζητήσαμε με επιστολή μας από τον πρόεδρο την έκτακτη σύγκληση του, να ακυρώσουν στην πράξη αυτή τη νομοθετική ρύθμιση.

Όσον αφορά τους δημοτικούς συμβούλους της συνδιοίκησης ας αναλογισθούν:

  • εκείνοι που έχουν ενεργό μεν ρόλο, αλλά δεν μετέχουν στο «Ιερό των Μυστηρίων» που ο μεγάλος «Αρχιερέας» ιερουργεί,
  • αυτοί που είναι απλώς ακόλουθοι, κανείς δεν τους ρωτά, δεν ξέρουν πού, για ποιον και από ποιον παίρνονται οι αποφάσεις και τι αυτές σηματοδοτούν,

να έλθουν εις «εαυτούς» και να αναλογιστούν ποιους στηρίζουν ή διευκολύνουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους πριν να είναι αργά για αυτούς.

Διαφορετικά θα είναι όχι απλώς συνυπεύθυνοι αλλά και συνένοχοι!!!

Όσο για τους μετέχοντες των «Μυστηρίων υπό τον Μεγάλο Αρχιερέα», αλλά προφανώς έχουν κάνει την επιλογή τους, για αυτούς θα έλθει η ώρα της κρίσης με την επιλογή των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet