Δημοτική Συμμαχία: Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης δεν μπορεί να «σηκώσει» μόνη της το μεταναστευτικό
Κοινωνία

Δημοτική Συμμαχία: Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης δεν μπορεί να «σηκώσει» μόνη της το μεταναστευτικό

Τα συμπεράσματα που έβγαλε από τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης που διεξήχθη στις 15 Ιανουαρίου 2020 με θέμα τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στον Δήμο Πεντέλης επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Δημοτική Συμμαχία.

Η παράταξη τονίζει ότι η δημοτική αρχή Πεντέλης «δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος του μεταναστευτικού» και ότι «οφείλουμε όλοι να βάλουμε πλάτη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Συμμαχίας:

Η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης στις 15/01/2020, με θέμα την εγκατάσταση μεταναστών στο πρώην Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης ανέδειξε:

  • Την αδυναμία και τον πολυκερματισμό της διοίκησης του Δήμου να χειριστεί το μεγάλο αυτό θέμα. Η δήμαρχος απέφυγε να προσέλθει, παρ’ ότι προσκλήθηκε, και η εικόνα της, παρά τις δημόσιες διαψεύσεις της, είναι έντονα τραυματισμένη.
  • Εξάλλου από χείλη αντιδημάρχου επιβεβαιώθηκε η επικοινωνία της με τη ΜΚΟ. Οι παρευρεθέντες αντιδήμαρχοι έδειξαν αντιμετώπιση γραφειοκράτη υπαλλήλου και όχι πολιτική αντιμετώπιση του θέματος.
  • Το προσφυγικό το χειρίζονται ανεξέλεγκτα οι ΜΚΟ με ότι αυτό συνεπάγεται. Το κράτος απουσιάζει και τα χρήματα που λαμβάνουν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.
  • Αν δεν υπάρξει επιτελικός σχεδιασμός (ευχόμαστε τελικά να υπάρξει με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής)  οι καταστάσεις θα είναι εκτός ελέγχου.
  • Παρά τις αρχικές εντάσεις, γιατί υπήρχαν προκλήσεις ένθεν και εκείθεν, φύγαμε όλοι σοφότεροι. Ναι έγινε διάλογος για πρώτη φορά, έστω και έντονος σε κάποια σημεία, και ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Δημοκρατία σημαίνει η πλειοψηφία να ανέχεται τη μειοψηφία όσο μικρή και να είναι και η μειοψηφία να σέβεται την πλειοψηφία.
  • Η δική μας θέση παραμένει ότι το μεταναστευτικό είναι πλέον από τα μείζονα θέματα της χώρας σήμερα, ήλθε για να μείνει, και ότι στο πλαίσιο ενός κεντρικού και περιφερειακού σχεδιασμού όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στη λύση του, χωρίς όμως αιφνιδιασμούς, αλλά με διάλογο, προγραμματισμό και πολιτικές που ενώνουν και δε διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες.
  • Προχθές φάνηκε στο τέλος, ότι τον διάλογο μπορεί να τον αντέξουμε όλοι.
  • Η δημοτική Αρχή οφείλει ναι λειτουργήσει ως Προμηθέας και όχι ως Επιμηθέας και χωρίς κρυφή ατζέντα.

Δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος του μεταναστευτικού. Την ξεπερνά. Όλοι οφείλουμε να βάλουμε πλάτη αρκεί να έχουμε έγκαιρη και ειλικρινή ενημέρωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet