Δημοτική Συμμαχία με αφορμή τον βανδαλισμό στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων: Απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης
Κοινωνία

Δημοτική Συμμαχία με αφορμή τον βανδαλισμό στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων: Απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης

Με αφορμή τον βανδαλισμό στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων η δημοτικής παράταξη Πεντέλης Δημοτική Συμμαχία τονίζει ότι «απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης» και σημειώνει ότι στο πρόγραμμά της βρίσκεται η «θεσμοθέτηση του “Συμβουλίου της Πόλης” και η ίδρυση Κέντρου Νεότητας».

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει:

«Τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν πρόσφατα χώρα στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων και οδήγησαν στην επέμβαση της αστυνομίας και στην προσαγωγή στον εισαγγελέα Ανηλίκων τριών μαθητών 13 και 14 ετών είναι έντονα ανησυχητικά για την πόλη μας.

Επιτροπή του συνδυασμού μας αποτελούμενη από τον επικεφαλής του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και το μέλος του Νίκο Τόλιο επισκέφθηκε το σχολείο και μίλησε με τη διευθύντρια και τους καθηγητές. Συζήτησε επίσης το συμβάν και με τον διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος.

Εξ όσων περιήλθαν εις γνώσιν της το συμπέρασμα είναι ότι η λύση της προσαγωγής στον εισαγγελέα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μην επιλεγεί. Κανείς δεν μπορεί να γνώριζε το αποτέλεσμα σε αντίθετη περίπτωση όταν υπήρχαν παρόντες άλλοι 400 μαθητές.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερώτημα που ζητά απάντηση και αφορά όλους μας:

Την εκπαιδευτική κοινότητα, τον Δήμο με τις δομές του (δυστυχώς ΟΚΠΑ σήμερα δεν υπάρχει, αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας δεν υπάρχει), τους συλλόγους γονέων, πρωτίστως τις οικογένειες και προφανώς όλη την τοπική κοινωνία. Τι κάνουμε για να προλάβουμε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές ή τι δεν κάνουμε σωστά και επαρκώς;

Όταν αναγκαζόμαστε να στέλνουμε στον εισαγγελέα μαθητές 13 και 14 ετών έχουμε όλοι εμείς τις ευθύνες μας και πρέπει να αφυπνιστούμε. Η πόλη μας είναι ακόμη μικρή και υπό αυτή την έννοια δυνάμενη να εποπτευθεί ούτως ώστε να προληφθούν τέτοιες ακραίες καταστάσεις.

Η λύση είναι στην πρόληψη. Εμείς ως επόμενη δημοτική αρχή έχουμε σχέδιο συντονισμού ενεργειών για την καταγραφή, αξιολόγηση και αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων.

Ο Δήμος ως συντονιστικός φορέας, μέσω του Συμβουλίου της Πόλης (ενός επιτελικού οργάνου με συμμετοχή αρχών και φορέων) που θα θεσμοθετήσουμε, μπορεί να ελέγχει και να προλαβαίνει καταστάσεις.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και απαιτείται επαγρύπνηση και εγρήγορση όλων. Στο πρόγραμμά μας σχεδιάζουμε την ίδρυσή και λειτουργία Κέντρου Νεότητας που θα ασχολείται με θέματα της νεολαίας και θα δώσει διέξοδο στα νέα παιδιά.

Καλά κάνουμε και έχουμε έξι ΚΑΠΗ στην πόλη και 10 αν χρειαστεί θα τα έχουμε, αλλά δεν έχουμε ούτε ένα Κέντρο Νεότητας. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το μέλλον των επόμενων γενεών γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet