Δημοτική Συμμαχία: ΟΧΙ ΣΜΑ στον Δήμο Πεντέλης – Δεν θα περάσει!
Κοινωνία

Δημοτική Συμμαχία: ΟΧΙ ΣΜΑ στον Δήμο Πεντέλης – Δεν θα περάσει!

Επίσκεψη στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο κοιμητήριο Μελισσίων πραγματοποίησαν την Κυριακή 7/3 κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης Δημοτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον επικεφαλής, δημοτικό σύμβουλο, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τους επίσης δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Κολιό και Νίκο Τόλιο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Ξεκάθαρο μήνυμα-απαίτηση από τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να σταματήσει να παριστάνει τον ανήξερο, να ανέχεται, αν όχι να σιγοντάρει τις χωματουργικές εργασίες που γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου Μελισσίων, να αλληλοκατηγορούνται και μηνύονται για το θεαθείναι, στέλνει η Δημοτική Συμμαχία,  μετά τη σημερινή επίσκεψη της εκτελεστικής γραμματείας της Δημοτικής της ομάδας (Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου-Μιχάλης Κολιός-Νίκος Τόλιος) στον χώρο του «εγκλήματος».

ΣΜΑ στη πόλη δεν θα περάσει, πολλώ δε μάλλον στον ιερό και προστατευόμενο περιβαλλοντικά συγκεκριμένο χώρο!!!

Δεν χρειάζεται και δεν το δικαιολογούν οι ποσότητες και η χιλιομετρική απόσταση από τη Φυλή

Η διοίκησή μας παρέδωσε ολοκληρωμένο, ενταγμένο στη χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, σχέδιο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, κινούμενο στους άξονες, διαλογή στην πηγή, πράσινο σημείο.

Το σχέδιο αυτό, αν και αναθεωρήθηκε σε σημαντικό βαθμό, από τη νέα διοίκηση, κράτησε όμως τη βασική κατεύθυνσή του.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα και με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) ψηφίστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα.

  • Προγραμματική σύμβαση με ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) για δράσεις χωριστής συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (4 υπορεύματα, γυαλί, χαρτί, μέταλο, πλαστικό) και βιοαποβλήτων (απόβλητα κουζίνας-πράσινα απόβλητα κήπων και πάρκων).
  • Ανάθεση σε σύμβουλο για δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού  για διαλογή στην πηγή.
  • Ανάθεση σε σύμβουλο υποστήριξης του προγράμματος για διαλογή στην πηγή.

Ο Δήμος απαιτείται πλέον να κινηθεί σε μια ολοκληρωμένη πολιτική με συνοδοιπόρο τον πολίτη για διαλογή στην πηγή που έχει ως τετράπτυχο:

  • ΟΧΙ ΣΜΑ στον Δήμο Πεντέλης. Ξεχάστε το, Δεν θα περάσει!
  •  Ναι στη διαλογή στην πηγή. Δημιουργία μεγάλου πράσινου-μικρών πράσινων σημείων.
  • Κίνητρα–επιβράβευση της διαλογής στην πηγή.
  • Μείωση ανταποδοτικών τελών.

Σημείωση: Το φιλόδοξο σχέδιο του ΕΣΔΑ προβλέπει για το 2030 μόνο 10% να πηγαίνει για ταφή από το 75%-80% που είναι ο μ.ο. σήμερα!!!

Εδώ δεν θα κριθούν μόνο οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά αξιολογείται και το πολιτιστικό και κοινωνικό μας επίπεδο!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet