Δημοτική Συμμαχία: Προβληματίζει η εκ νέου αύξηση των βεβαιωμένων χρεών στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Δημοτική Συμμαχία: Προβληματίζει η εκ νέου αύξηση των βεβαιωμένων χρεών στον Δήμο Πεντέλης

Για βεβαιωμένα χρέη που αγγίζουν τις 400.000 ευρώ στον Δήμο Πεντέλης κάνει λόγο η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, την ίδια στιγμή κάνει αναφορά στη «νοικοκυρεμένη» περίοδο της διοίκησης του τέως δημάρχου, Δ. Στεργίου, όπου ο Δήμος είχε πετύχει σχεδόν τον μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών του.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Με 139.264.911,20 ευρώ επιχορηγήθηκαν 166 Δήμοι, μία Περιφέρεια και τρία Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ τη διετία 2020 – 2021 για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους. Στη λίστα αυτή δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Πεντέλης για τον απλούστατο λόγο ότι η διοίκηση Στεργίου (2011 – 2019), ενώ παρέλαβε αρχικά 16 εκατομμύρια, περίπου, ληξιπρόθεσμα χρέη, άφησε τελικά μηδενικά. Βέβαια, προβληματίζει το γεγονός ότι επιδοτούνται οι κακοπληρωτές – κακοδιαχειριστές Δήμοι, αλλά για να είμαστε δίκαιοι και ο Δήμος Πεντέλης επωφελήθηκε στο παρελθόν και αξιοποίησε τις συγκεκριμένες διατάξεις, διαφορετικά θα ήταν αδύνατον μόνο με ιδίους πόρους να αποπληρώσει τα δυσθεώρητα χρέη που κληρονόμησε.

Ιδιαίτερα, την κατά γενική ομολογία, νοικοκυρεμένη, δημιουργική και αναπτυξιακή περίοδο της Δημοτικής Συμμαχίας 2014-19, με αντιδήμαρχο Οικονομικών τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, αλλά και με συλλογική και συνθετική προσπάθεια διοίκησης και εργαζομένων, αποπληρώθηκαν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών προς ΔΟΥ, ΕΦΚΑ, εργαζόμενους, προμηθευτές, δρομολογήθηκαν έργα αναπτυξιακής πνοής που είναι σε εξέλιξη τώρα, εφαρμόστηκαν μέτρα ελάφρυνσης ειδικών ευπαθών ομάδων, ενισχύθηκαν και εξοπλίστηκαν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, εκσυγχρονίστηκαν γήπεδα και παιδικές χαρές, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης δημόσιας και ιδίων πόρων.

Προβληματίζει όμως το γεγονός σήμερα ότι τα βεβαιωμένα χρέη αρχίζουν να παίρνουν και πάλι την ανηφόρα και αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, ενώ υπολείπονται τα έσοδα.

Προφανώς θα ήταν επιπόλαιη ενέργεια να σκεφτεί κανείς ότι θα ξαναβγούν επιχορηγήσεις για τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών. Είναι λάθος διαχειριστική λογική κάθε Οργανισμού και προφανώς των Δήμων. Ο Δήμος δεν έχει περιθώρια επιστροφής στο παρελθόν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet