Διάλεξη για τον καρκίνο του μαστού από το Ελεύθερο Παν/μιο Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Διάλεξη για τον καρκίνο του μαστού από το Ελεύθερο Παν/μιο Δήμου Πεντέλης

Ξεκίνησε ο 5ος θεματικός κύκλος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης «Ευ Ζην, Υγεία & Πρόληψη»   την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 με την 1η θεματική ενότητα «Καρκίνος του μαστού, πρόληψη και τεχνική αυτοεξέτασης».

Η ιατρός Phd παθολόγος – ογκολόγος Ευαγγελία Σταθοπούλου, με κατανοητό επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, παρουσίασε όχι μόνο το ιατρικό πρωτόκολλο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αλλά και συμπεριφορές της καθημερινής μας ζωής που δημιουργούν ασπίδα στον καρκίνο του μαστού. Επίσης, με βιωματικές παραστάσεις παρουσίασε τεχνικές αυτοεξέτασης τις οποίες εύκολα κάθε γυναίκα μπορεί να εφαρμόζει και να ελέγχει τον εαυτό της.

Η επόμενη θεματική ενότητα του κύκλου «Ευ Ζην, Υγεία & Πρόληψη» με τίτλο «Κάπνισμα, η αιώνια μάστιγα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοέμβρη & Αγ. Γεωργίου).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Επιπλέον, ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι στο Β΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιείται μια φορά τον μήνα δωρεάν ψηλάφηση μαστού από ιατρό ογκολόγο. Πληροφορίες στο τηλ. 210 8100884 (κα Καίτη Μασμανίδου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet