Διαβούλευση κατά του ρατσισμού προγραμματίζει ο Δήμος Πεντέλης
Κοινωνία

Διαβούλευση κατά του ρατσισμού προγραμματίζει ο Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης, ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικών διακρίσεων και ξενοφοβίας, γνωστοποιεί ότι η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού στην κοινωνία και  την εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «Η ανάγκη καταπολέμησης των κάθε είδους διακρίσεων, υπαγορεύεται τόσο από το άρθρο 2 του Συντάγματος, όσο και από διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν την κάθε χώρα. Κάθε άτομο μιας κοινωνίας έχει δικαίωμα στην προστασία της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς του, στη δίκαιη και ίση μεταχείριση, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του (φυλή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, αναπηρία κ.ά.).

»Η ημέρα αυτή αποτελεί ειδικά για τον χώρο της εκπαίδευσης, μια ευκαιρία για να επικαιροποιηθούν και ενισχυθούν οι δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα.

»Το  υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με σχετική εγκύκλιο, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης να αφιερώσουν την Πέμπτη 19/3 ή την Παρασκευή 20/3 μια ή δυο διδακτικές ώρες σε δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των φυλετικών διακρίσεων».

»Ο Δήμος Πεντέλης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, προγραμματίζει διαβούλευση με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή φαινομένων ρατσισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet