Δυναμικό “παρών” από την Πεντέλη 2.0 Social Polis στη 2η δενδροφύτευση
Κοινωνία

Δυναμικό “παρών” από την Πεντέλη 2.0 Social Polis στη 2η δενδροφύτευση

Το Σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis συμμετείχε στη 2η δενδροφύτευση στο Πεντελικό και περιγράφει την εμπειρίας της ως εξής:

Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο, μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη γιορτή.

Ήταν η 2η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και του ΣΚΑΙ και το σωματείο μας, με την υποστήριξη των χορηγών του, διέθεσε 160 μεγάλα δέντρα, τα οποία φυτεύτηκαν από τα μέλη και τους φίλους. Κοντά μας βρέθηκαν και οι φίλοι μας Ιταλοί φοιτητές, του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της Perugia, που βρίσκονται στην Αθήνα με πρόγραμμα Erasmus και συμμετείχαν στην αναδάσωση, φυτεύοντας δέντρα με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Και τελικά, δεν ήταν απλά αναδάσωση. Ήταν μια γιορτή αναγέννησης του δάσους μας στο Πεντελικό βουνό!

Ευχαριστούμε το ΣΠΑΠ, τον πρόεδρό του κ. Βλάσση Σιώμο και τους εθελοντές του, που πάντα, άρτια οργανωμένοι, δείχνουν τον δρόμο!

Ευχαριστούμε τον δασάρχη μας και όλα τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου για όσα προσέφεραν εθελοντικά, πριν και κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης.

Λίγο παραπάνω ευχαριστούμε τον Άγγελο Κοντοθάνο, μέλος του σωματείου μας και υπεύθυνο της ομάδας Περιβάλλοντος, που είναι ψυχή και σώμα αφιερωμένος στη φροντίδα και την προστασία του βουνού μας! Κι όπως ο ίδιος λέει:

 “Όσο περισσότερο ανεβαίνουμε εμείς στο βουνό, τόσο λιγότερο ανεβαίνουν οι μπουλντόζες”!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet