Δ. Κεχαγιά: Καμία γυναίκα μόνη – Χρονιά θάρρους το 2021
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Καμία γυναίκα μόνη – Χρονιά θάρρους το 2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών η δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, παροτρύνει τις γυναίκες-θύματα βίας να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό για να τις συμβουλεύσει, ενώ τονίζει το 2021 ήταν μια χρονιά θάρρους.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεχαγιά αναφέρει:

«Το 2021 ήταν σίγουρα μια χρονιά θάρρους. Ήταν η χρονιά του #metoo. Πολλές γυναίκες βγήκαν μπροστά, δημόσια και μίλησαν ανοιχτά για τη βία που υπέστησαν. Λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική. Είδωλα καταρρίφθηκαν και οι μάσκες έπεσαν. Παράλληλα όμως, ήταν και ένας χρόνος που μας σημάδεψε βαθιά. 13 γυναικοκτονίες. 13 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από συντρόφους που δεν ήταν πραγματικοί σύντροφοι, από φίλους που δεν ήταν πραγματικοί φίλοι. Από ανθρώπους που είπαν πως τις αγάπησαν αλλά δεν τις αγάπησαν ποτέ αληθινά.

Αγάπη σημαίνει να δίνεις χώρο και χρόνο στον άνθρωπό σου. Να τον εμπιστεύεσαι. Να τον εκτιμάς. Να τον προσέχεις και να είσαι δίπλα του ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να είναι μόνη της σε αυτό. Ξέρω ότι δεν είναι πάντα εύκολο να μιλήσεις. Δεν είναι πάντα εύκολο να φύγεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι κάτι θα αλλάξει ή μπορείς να αντέξεις λίγο μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά. Δεν είμαι η κατάλληλη να δώσω συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα όταν βιώνει τη βία. Υπάρχουν όμως ειδικοί που μπορείτε να απευθυνθείτε για να σας καθοδηγήσουν, αν αντιμετωπίζετε ή ξέρετε κάποια που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Καμία μόνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet