Δ. Κεχαγιά: Ο Δήμος Πεντέλης θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη όπως του αρμόζει
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Ο Δήμος Πεντέλης θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη όπως του αρμόζει

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, αποχαιρέτισε τον Μίκη Θεοδωράκη, που απεβίωσε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι ο Δήμος θα τιμήσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη όπως του αρμόζει.

Μάλιστα, η κ. Κεχαγιά ανέφερε ότι όλες οι διοικήσεις της πόλης έχουν συμφωνήσει να τιμηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης, είτε με τη μετονομασία του πάρκου δίπλα στο Νοσοκομείο που νοσηλεύθηκε, είτε με τη μετονομασία όλου του Λόφου που βρίσκεται το Νοσοκομείο σε Πάρκο ή Λόφο «Μίκης Θεοδωράκης».

Στην συλληπητήρια ανακοίνωσή της η δήμαρχος Πεντέλης αναφέρει:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα, η πατρίδα μας είναι από σήμερα φτωχότερη. Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, ο ξεχωριστός μουσικοσυνθέτης που αγωνίσθηκε για τα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας και έκανε γνωστή τη χώρα μας στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και όχι μόνο, έφυγε σήμερα για τη δική του “Γειτονιά των Αγγέλων”, αφήνοντας κληρονομιά στην Ελλάδα και τον λαό της, που τόσο αγάπησε, μία ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

»Ένας άνθρωπος που στην πόλη μας βρήκε την υγειά του στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν νοσηλεύθηκε ως φυματικός το 1962 στα Μελίσσια στην τότε κλινική “Τσαγκάρη”, όπου και έγραψε τη μουσική για την παράσταση “Όμορφη Πόλη”».

Η κ. Κεχαγιά εξήγησε ότι «όλες οι διοικήσεις της πόλης έχουν συμφωνήσει να τιμηθεί ο αγαπημένος συνθέτης», προσθέτοντας ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη αυτή την κοινή πρόθεση. Όλοι μαζί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο ο Δήμος μας θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet