Δ. Κεχαγιά: Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και σήμερα να συγκινεί και να εμπνέει
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και σήμερα να συγκινεί και να εμπνέει

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, αναφέρει ότι «το Πολυτεχνείο ως σταθερό σημείο αναφοράς για τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας, συνεχίζει και σήμερα να συγκινεί και να εμπνέει».

Ειδικότερα, η κ. Κεχαγιά αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, μία εξέγερση που αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, ενάντια στο καθεστώς των Συνταγματαρχών που επιβλήθηκε με τη βία στη χώρα και τη βύθισε στο σκοτάδι για μία επταετία.

Σήμερα, τιμούμε τους αγώνες εκείνης της γενιάς, τους αγώνες των φοιτητών, αλλά και των υπόλοιπων πολιτών που συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα και που υπερασπίστηκαν σε δύσκολους καιρούς, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Παιδεία.

Φέτος, ο εορτασμός θα είναι διαφορετικός εξ αιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης από την πανδημία της Covid-19. Όμως και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποδίδουμε τη δέουσα τιμή και τον πρέποντα σεβασμό σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για επάνοδο στη δημοκρατική ομαλότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.

Το Πολυτεχνείο ως σταθερό σημείο αναφοράς για τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας, συνεχίζει και σήμερα να συγκινεί και να εμπνέει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet